Jozef Wittner dobojoval duel v bolestiach: Prsný sval praskol ako roztrhnuté lano

Tú bolesť vraj necítil, ale diagnóza o čosi neskôr bola krutá! Priznal košický MMA fighter Jozef Wittner.
  • Zdroj: AGEL.sk, facebook.com/wittnermma

Tú bolesť vraj necítil, ale diagnóza o čosi neskôr bola krutá! Priznal košický MMA fighter Jozef Wittner.

FOTOGALÉRIA: Jozef Wittner

Počas nedávneho zápasu sa mu odtrhol prsný sval, čo v zápale boja a návale adrenalínu necítil. Súboj dobojoval, no potom sa dozvedel, že zranenie si vyžaduje operačný zákrok. Dnes je vo fáze rekonvalescencie a nevie sa dočkať chvíle, keď bude môcť opäť bojovať.

Športovec sa po úraze zveril do rúk primára Jednodňovej zdravotnej starostlivosti Nemocnice AGEL Košice-Šaca, ortopéda MUDr. Tomáša Ševčíka, no ešte predtým popísal svoje pocity z okamihu zranenia, ktoré sa mu prihodilo počas druhého kola košického MMA zápasu.

. Jeden z najväčších talentov na domácej muay-thai scéne nepoznal premožiteľa medzi amatérmi ani profesionálmi.
Zlomenina ho nezastavila. Neporazený talent Ertel: Súperi sa na mne môžu chcieť vytiahnuť, čakám! Zobraziť článok

„Moja váha, aj váha môjho súpera sa koncentrovala do prsného svalu, ktorý sa mi odtrhol a prehral som na body, keďže som dve kolá bojoval len s jednou rukou. Hneď, ako sa to stalo, som tušil, že to bude niečo vážne. Počul som taký zvuk, akoby sa roztrhlo lano, ale v tej chvíli som ani nevedel, či som sa zranil ja alebo súper, bol tam vysoký adrenalín,“ spomína dnes Jozef Wittner, ktorý doplnil, že mnohí borci by v takom stave duel ukončilo.

Hneď po úraze kontaktoval MUDr. Tomáša Ševčíka, ktorý ho liečil už aj v minulosti. „Vlastne, vždy, keď som mal nejaké komplikácie, tak som sa na neho obrátil. Voľba bola preto jasná aj tentokrát. Po vyšetrení mi povedal, že je potrebná operácia, keďže prsný sval bol odtrhnutý od kosti,“ pokračoval borec, ktorý sa na sociálnych sieťach už pochválil, že mu zmizol opuch, no ruku stále nemôže dvíhať, musí ju držať pri tele a veľa vecí robí ľavačkou. "Zvykám si na to,“ dodal fighter, ktorého teraz čaká približne štvormesačná rekonvalescencia, pričom do tréningového procesu sa bude môcť vrátiť po piatich až šiestich mesiacoch.

Zmena v titulovom zápase Kincl verzus Čepo: Do hry prichádza šampión z Poľska! Zobraziť článok

K operácii sa vyjadril aj primár Jednodňovej zdravotnej starostlivosti Nemocnice AGEL Košice – Šaca MUDr. Tomáš Ševčík: „U pacienta išlo o úplné pretrhnutie šľachy prsného svalu od ramennej kosti. Je až zázrak, že Jožko s týmto zranením dobojoval celý zápas... Pri operácii sme roztrhnutú šľachu kostnými kotvičkami prifixovali späť do ramennej kosti, následne bude pacient nosiť 6 týždňov ortézu a čaká ho dlhá rehabilitácia. Verím, že po nevyhnutnej rekonvalescencii ho čaká ešte veľa úspešných MMA zápasov.“

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});