Šatan prehovoril o nominácii: Najťažšie rozhodnutie v repre! Kto ide na MS?

Do záverečnej nominácie slovenskej hokejovej reprezentácie na MS v Česku sa nedostali útočníci Róbert Lantoši a Samuel Takáč a obranca ...
  • Zdroj: TASR

Do záverečnej nominácie slovenskej hokejovej reprezentácie na MS v Česku sa nedostali útočníci Róbert Lantoši a Samuel Takáč a obranca Rayen Petrovický.

FOTOGALÉRIA: Slovensko vs USA - príprava

Trénerský štáb zverejnil 25-členný menoslov po utorňajšom prípravnom zápase s USA (2:6) v Bratislave. V kádri trénera Craiga Ramsayho figurujú traja brankári, osem obrancov a štrnásť útočníkov.

"Bolo to naozaj ťažké rozhodovanie. Za uplynulých sedem rokov, počas ktorých spolupracujeme s Craigom (Ramsayom), bolo toto rozhodovanie asi najťažšie. Veľa hráčov malo v príprave dobré ofenzívne čísla. Tým, že na záver prípravy prišlo niekoľko hráčov z NHL, tak tí, ktorí hrali dobre v úvode prípravy, sa nedostali na MS. Hráčom, ktorí sú zvyknutí hrať v prvých dvoch päťkách a v presilovkách, sme nechceli dať úlohy náhradníkov," uviedol generálny manažér slovenskej reprezentácie Miroslav Šatan.

Narážal tým najmä na absenciu útočníka Lantošiho, ktorý má za sebou životnú sezónu v Mladej Boleslavi a najmä v úvode záverečnej prípravy na MS patril k lídrom slovenského tímu. "V príprave hral veľmi dobre. Tým, že prišli hráči z NHL, bolo ťažké nájsť mu miesto v prvých dvoch päťkách. To ovplyvňuje jeho rolu i čas v presilovke. Neviem, či by sme ho dokázali dobre využiť v tretej alebo štvrtej formácii. Z úcty k nemu sme ho nechceli dať do pozície čakajúceho hráča alebo náhradníka. Bolo to jedno z najťažších rozhodnutí," prezradil Šatan.

Záujem o služby slovenského reprezentanta má Dynamo Moskva.
Hudáček o svojich problémoch: Kvôli TOMUTO som nechcel ísť na MS! Zobraziť článok

V nominácii nechýbajú útočníci Miloš Kelemen a Martin Pospíšil, ktorý nezasiahli ani do jedného zápasu v záverečnej príprave. Kelemen sa má k tímu pripojiť po stretnutí s USA, Pospíšila limitovali zdravotné problémy, ktoré však nekomplikujú jeho štart na MS. V 25-člennom menoslove je 15 hráčov, ktorí štartovali aj na predošlých MS 2023.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});