Američania sú už v Bratislave: Ich hviezda po príchode prosila Slafkovského o pomoc!

Hokejová reprezentácia spojených štátov amerických, ktorá v utorok odohrá prípravný duel pred MS proti Slovensku, je už v Bratislave.
  • Zdroj: TASR

Hokejová reprezentácia spojených štátov amerických, ktorá v utorok odohrá prípravný duel pred MS proti Slovensku, je už v Bratislave.

FOTOGALÉRIA: Slovensko Bratislava zraz - hokej

Zámorská reprezentácia v nedeľu absolvovala hneď dva tréningy na hlavnej ploche Zimného štadióna Ondreja Nepelu. V tíme Američanov sa nachádza aj Cole Caufield (23), ktorý je spoluhráčom Juraja Slafkovského (20) v Montreale Canadiens.

„Pristáli sme o ôsmej ráno, čiže teraz sa len snažím zostať hore. Bolo však dobré zatrénovať si, necítil som sa zle,“ zneli Caufieldove úvodné slová.

Spojené štáty pocestujú na svetový šampionát s cieľom prelomiť dlhé čakanie na zlatú medailu, ktorú na tomto turnaji získali naposledy v roku 1933.

„Je to už celkom dlho. Potom keď idete na takýto turnaj, beriete to naozaj seriózne a chcete čo najlepšie reprezentovať svoju krajinu. Tešíme sa na túto výzvu a dúfame, že ju zvládneme čo najlepšie,“ povedal 23-ročný útočník.

Následne sa pár slovami vyjadril aj na adresu Juraja Slafkovského, s ktorým strávil v NHL celú aktuálnu sezónu.

„Veľmi sa počas tejto sezóny zlepšil a dospel. Je naozaj špeciálny hráč aj človek. Prešiel dlhú cestu a ešte neskončil,“ hovorí.

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský.
Prvé FOTO Slafkovského po príchode: Aha, kto ho sprevádzal Zobraziť článok

Myslím, že sme hneď vedeli, že sa môže zhostiť úlohy krídla v prvom útoku, samozrejme, zavážilo tam viacero vecí. Keď sme sa ale my traja aj s Nickom Suzukim (24) dali dokopy, začalo sa nám dariť a bola to veľká zábava,“ zhodnotil spoluprácu so slovenským mladíkom.

Útočné trio Slafkovský, Suzuki, Caufield bolo v tejto sezóne ťahúňom Montrealu, keď si spolu na svoje konto pripísalo 192 bodov.

„Snažím sa ho naučiť pár vecí, všetci sa spolu navzájom učíme. Nick aj Slaf sú výnimoční hráči. Spolu máme aj veľa zábavy.“

Aký má teda Cole Caufield názor na výkonnosť Juraja Slafkovského? Kde má podľa neho strop?

Oliver Okuliar bojoval v príprave o miesto na MS v Česku.
Česi zostali zaskočení: Bol jedným z najlepších, má novú zmluvu v NHL ale na MS hrať nebude! Zobraziť článok

Môže robiť všetko, takže si nemyslím, že je tam nejaký strop. Bude sa každý rok zlepšovať, určite to bude zábavné sledovať,“ myslí si mladý Američan.

Podľa jeho názoru je Juraj Slafkovský špeciálnou osobnosťou nielen na ľade, ale aj v iných oblastiach.

„Je celkom zábavný. Vždy to berie s nadhľadom a má niekoľko dobrých odpovedí pre médiá. Vždy má niečo, na čom sa môžete zasmiať. Je naozaj cieľavedomý a chce byť najlepší.“

Keďže Cole Caufield dorazil so svojim tímom do Bratislavy paradoxne skôr ako Juraj Slafkovský, svojho kamaráta ihneď poprosil o pomoc. Práve som sa ho pýtal, kam máme ísť na večeru. Dal mi pár tipov a povedal, že zajtra tu bude,“ dodal.

ilustračné foto
Veľká tragédia: Zomrel bývalý hokejový reprezentant († 31) Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});