Langer o Vémolovi pred titulovým zápasom: Kauzy nemenia nič na tom, že je ikonou tohto športu!

Pavol Langer je jedným z najsympatickejších zápasníkov organizácie Oktagon MMA, ktorý sa stal po zápase s Alexanderom Poppeckom na Oktagon ...
  • Zdroj: Oktagon MMA

Pavol Langer je jedným z najsympatickejších zápasníkov organizácie Oktagon MMA, ktorý sa stal po zápase s Alexanderom Poppeckom na Oktagon 44 dočasným šampiónom poloťažkej váhy. Naskytla sa mu zároveň príležitosť bojovať s Karlosom Vémolom, ktorý Paľa po úspešnom zápase pochválil.

Dominik Toporcer.
Le bude zatiaľ v šuflíku: Dominik Toporcer prijal výzvu a spoznal meno svojho súpera na RFA 12 Zobraziť článok

Jeho slová ma potešili, najmä od takej osobnosti tohto športu je to ešte príjemnejšie.Motivuje ma to ďalšej tvrdej práce,” konštatoval rodák z Košíc, ktorý aktuálne ťahá šnúru troch víťazstiev v rade. Predtým sa mu nepodarilo uspieť nad Jorickom Montagnacom a Danielom Škvorom, poslednú prehru pritom utrpel ešte minulý rok.

„Určite som vtedy nepremýšlal nad tým, že to zabalím, ale rovnako som ani len nesníval o tom, že by som sa mohol stať šampiónom. Zaujímavé je, že som nič extra na príprave nemenil, pripravoval som sa naďalej svedomite a jednoducho sa dostavili úspechy.”

Karlos Vémola čelí vážnym obvineniam.
Vémola sa mal priznať k trestnému činu: Hrozia mu tri roky väzenia! Zobraziť článok

Dočasný šampión Oktagonu pracuje ako informatik na plný úväzok, keďže aj napriek úspechom nedokáže vykryť všetky životné náklady iba športom. „Beriem to ako to je. Šport ma stále baví a robím to najmä z vášne a lásky k nemu, teda rovnako ako všetci moji sparingpartneri.”

„Stále som obyčajný chlapec z východného Slovenska, ktorý sa snaží naháňat svoje sny. Aktuálne som ich už predbehol. Pôvodný bol zápasiť vo väčších halách a dať fanúšikom čo najlepší zápas. Ten titul je teda niečo, o čom som skutočne ani len nesníval a nemyslím to obrazne,” konštatoval sympatický 196 cm vysoký borec.

Ďalšia Štvanica už nebude.
Oktagon sa rozhodol pre rázny krok! Štvanica už nebude, toto je posledná šanca si ju úplne užiť Zobraziť článok

Karlos Vémola, ako jeho najbližší súper dokáže pravidelne zaujať novými kauzami. Slovenský šampión sa nechystá v tomto smere kráčať v šľapajách Patrika Kincla, ktorý pred ich vzájomnom zápasom niektoré z nich komentoval. „Jeho osobný život je len na ňom. Aj keby mal oveľa viac káuz, nemení to nič na tom, že je ikonou tohto športu, a že je česť s ním bojovať.”

Paľo Langer sa po dvoch turnajoch v Nemecku, môže znova predstaviť na slovenskej pôde. Podľa medializovaných informácii nie je vylúčené, že by boj Vémola vs Langer prebehol v hlavnom meste Slovenska už v rámci októbra. „Všetko záleží od toho, ako Karlos zvládne zápas na Štvanici a od toho, v akom bude stave po zápase.” 

Pavol Langer je príkladný zápasník, ktorému nechýba zdravý rešpekt k súperom.
Informatik z Košíc spomínal z práce aj Karlosa Vémolu: Myslím, že je poraziteľný Zobraziť článok

„Bojovať v Bratislave ma samozrejme láka. Je to predsa len najväčšia slovenská hala, kde sa konajú turnaje Oktagonu a ľudia z môjho okolia by to mali o čosi bližšie ako inde.” Po poslednom titulovom zápase Karlosa s Patrikom Kinclom sa fanúšikovia pýtajú, či dokáže Vémola priniesť do svojej hry niečo nové.

„To asi záleží od priebehu zápasu. No myslím si, že jeho štýl, ktorý praktizuje už dlho mu sedí a dlhodobo mu vychádzal. Nemyslím, že by ho jedno zakopnutie donútilo ho meniť a tiež to nie je otázka troch mesiacov.”

„Uvedomujem si to aj to, že spomínaný zápas prebiehal v strednej váhe a v poloťažkej to môže byť najmä silovo z jeho strany niekde inde,” dodal sympatický borec.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});