Hnev slovenských hráčov po prehre s Nemeckom, Hudáček: Takýto zápas už nemôžeme odohrať!

Slovenskí hokejisti vo svojom úvodnom predstavení na MS 2024 podľahli reprezentácii Nemecka výsledkom 4:6.
  • Zdroj: Norbert Skaličan

Slovenskí hokejisti vo svojom úvodnom predstavení na MS 2024 podľahli reprezentácii Nemecka výsledkom 4:6.

FOTOGALÉRIA: Slovensko - Nemecko

Prečítajte si pozápasové názory našich hráčov, ktorých po skončení stretnutia vyspovedala televízia JOJ Šport.

- Tomáš Tatar (33), kapitán slovenskej reprezentácie: 

Ako by ste zhodnotili dnešný zápas?

Hrali sme dvakrát oslabenie 5na3, čo uberá veľa síl. Je to prvý zápas, treba sa z toho otriasť a poučiť sa z chýb, ktoré sme spravili. Musíme hrať lepšie, dostali sme góly vo veľmi zlých momentoch, vyrovnali sme a ihneď na to sme inkasovali gól, čo nás opäť trochu podlomilo. Taktiež sa musíme vyvarovať faulom.

V posledných troch vzájomných zápasoch nám Nemci strelili 17 gólov. V minulosti tie zápasy boli veľmi tesné a gólov bolo minimum. Dokazuje to, kam sa nemecký hokej za posledné roky posunul?

Áno, je to vidieť. Majú hráčov, ktorí hrajú stabilne v ich najvyššej súťaži a taktiež hráčov z NHL, čiže je to silný súper. Myslím si, že sme mali na to, aby sme ich porazili, no ako som povedal je to ťažké, keď sme často vylučovaní a hráme dvakrát oslabovku 5na3.

Treba si z toho zobrať príklad, musíme hrať viac času v plnom počte a naopak si vytvárať naše presilovky a využívať ich.

Bývalý slovenský hokejista Boris Valábik.
Slováci cez MS Valábika neuvidia: Hokejový expert sa upísal našim susedom! Zobraziť článok

Ak by sme mali vypichnúť jedno pozitívum, ktoré si treba odniesť z tohto zápasu, ktoré by to bolo?

Myslím si, že pár formácií už malo svetlé momenty, v ktorých si udržali puky v pásme a tvorili ofenzívu. Všetky štyri formácie musia zabrať a hrať viac ako tím.

- Libor Hudáček (33), útočník slovenskej reprezentácie:

Čo podľa vás rozhodlo dnešný zápas?

Vedeli sme, že musíme pracovať tak ako oni a že ich musíme poraziť svojou šikovnosťou. Nevyrovnali sme sa však ich bojovnosti a myslím si, že to dnes rozhodlo.

Miestami to vyzeralo, že vám nervozita trochu zväzuje ruky. Dostávali ste sa do zápasu pomalšie možno aj kvôli veľkým očakávaniam a atmosfére?

Nemyslím si, že tam bola nervozita, bolo to skôr tým, že Nemci hrali pekne piati spolu a tým pádom nám to celé narušili. Kým sme sa do toho dostali, stav bol už 0:2. Bolo to ťažké, stav sme sa snažili následne vyrovnať, góly sme dali, no ďalšie zbytočné sme taktiež rýchlo inkasovali.

Pustili sme ich taktiež do množstva prečíslení. Musíme si pozrieť video a niečo si k tomu povedať. Takýto zápas už na turnaji nemôžeme odohrať.

Situácia pred gólom Mareka Hrivíka v zápase s Nemeckom
Veľká dráma na úvod MS: Slováci siahali po obrate, no nevyšlo to! Zobraziť článok

Martin Pospíšil (24), útočník slovenskej reprezentácie:

Ako by ste zhodnotili dnešné stretnutie?

Bol to môj prvý zápas na MS a predstavoval som si to úplne inak. Stále však máme veľa zápasov pred sebou a tento musíme zahodiť za hlavu, poprípade si k nemu pozrieť video.

Zápas ovplyvnilo až príliš veľa individuálnych chýb zo strany slovenského tímu, čím si to vysvetľujete?

Chyby sa robia, no nesmú sa opakovať. Verím, že sa im budeme čo najviac vyvarovať a čím menej ich spravíme, tým lepšie pre nás. Najmä v druhej tretine sme mali pomerne navrch, doťahovali sme stav, no Nemci nám vždy odskočili a v dôležitých chvíľach sme dostali góly, čo sa už ťažko dobiehalo.

Čo vám povedal tréner po druhej tretine? Predsa len, vyrovnali ste, no v závere ste inkasovali gól na 2:3, ktorý mužstvo pomerne rozhodil.

Stále sme pred sebou mali 20 minút, počas ktorých sme mohli vyrovnať, no nepodarilo sa nám to. Ako hovorím, musíme sa poučiť z chýb a pokračovať ďalej, stále je pred nami množstvo zápasov.

Manželka Róberta Petrovického - Šárka (vľavo v modrom), s otcom a bývalým koučom Vladimírom Vujtekom a mamou Magdalénou.
V Ostrave nechýbajú známe osobnosti: Aha, kto prišiel fandiť Slovákom! Zobraziť článok

Miloš Kelemen (24), útočník slovenskej reprezentácie:

Aké je vaše hodnotenie dnešného zápasu?

Vstup do turnaja sme si predstavovali úplne inak, dostať 6 gólov je priveľa. Záver bol nervóznejší, ja sám som sa taktiež zapojil do bitky. Ono je to tak, že aj keď už nemôžete nič zmeniť, stále treba bojovať aj takýmto spôsobom.

Švajčiarsko proti Nórsku zaváhanie nepripustilo.
Švajčiari na úvod potvrdili rolu favorita: Bez väčších problémov si poradili s Nórmi Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk