V Ostrave nechýbajú známe osobnosti: Aha, kto prišiel fandiť Slovákom!

Hokejové bláznovstvo už vypuklo! Včera sa v Česku začali majstrovstvá sveta v hokeji. Slovenskí hokejisti vstúpili do turnaja úvodným ...
  • Zdroj: Branislav Račko

Hokejové bláznovstvo už vypuklo! Včera sa v Česku začali majstrovstvá sveta v hokeji. Slovenskí hokejisti vstúpili do turnaja úvodným zápasom základnej B-skupiny proti Nemecku (skončil sa po našej uzávierke). Do ostravskej arény prišli našich chlapcov podporiť tisícky fanúšikov, ktorí zaplnili fanzónu už dve hodiny pred súbojom a mali skvelú náladu. Medzi nimi boli aj polovičky hokejistov, rodiny, ale aj známe osobnosti.

FOTOGALÉRIA: Osobnosti SR - Nemecko
 
 
Na tribúne ostravskej arény fandila aj manželka asistenta trénera Róberta Petrovického – Šárka, ktorá je dcérou bývalého nášho kouča Vladimíra Vujteka. „Budem tu na celý šampionát držať palce slovenskému výberu,“ povedala nášmu denníku.
 
Spoločnosť jej robil Petrovického mladší brat Ronald, ktorý tu pred 20-mi rokmi štartoval v drese Slovenska na majstrovstvách sveta. „Bože, to už je dávno. Ale divácky ošial bude zrejme rovnaký.“ Do dejiska turnaja prišiel aj brat kapitána Tomáša Tatara – Tibor.
 
Bývalý slovenský hokejista Boris Valábik.
Slováci cez MS Valábika neuvidia: Hokejový expert sa upísal našim susedom! Zobraziť článok
 
Vo fanzóne sa pred súbojom ukázala aj krásna manželka útočníka Marka Daňa – Petra, s ktorou má takmer ročného synčeka. „Veríme, že chalani dobre vstúpia do turnaja,“ povedala Petra. Spoločnosť v hľadisku jej robil aj Markov otec, bývalý vynikajúci útočník Jozef Daňo.
Úvodný duel Ramsayho tímu si prišiel pozrieť aj bývalý šéf hokejovej Dukly Viliam Ružička či bývalý šéf paralympiokov Karol Mihok.
 
Samozrejme, nemohol chýbať prezident SZĽH Miroslav Šatan, ktorý prišiel v sprievode Miroslava Laža. "Je to veľmi dôležitý zápas, ktorý v konečnom súčte môže rozhodovať o našom osude na turnaji. Zároveň je prvý na turnaji a bolo by skvelé, keby sme sa odrazili do ďalšieho diania víťazstvom. Verím, že sa nám to aj podarí," uviedol Šatan.
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk