Gretzky priznal zdesenie z Cháru: Zvláštna požiadavka na trénera

Legendárny kanadský hokejista Wayne Gretzky po rokoch priznal zdesenie z obrovitého slovenského obrancu Zdena Cháru. Pri prvom stretnutí ...

Legendárny kanadský hokejista Wayne Gretzky po rokoch priznal zdesenie z obrovitého slovenského obrancu Zdena Cháru. Pri prvom stretnutí so Slovákom mal dokonca zvláštnu požiadavku na trénera!

Fotogaléria

Jeden z najlepších hokejistov všetkých čias Wayne Gretzky (63) si v nedávnom vysielaní televízie TNT zaspomínal na okamih, keď prvýkrát v kariére nastúpil proti slovenskému obrancovi Zdenovi Chárovi (47).

No kým v štúdiu televízie sa na tejto príhode schuti smial, pred rokmi mu nebolo všetko jedno. Legendárny „The Great One“ prezradil, že obrovitánskeho slovenského obrancu si všimol už počas predzápasového rozkorčuľovania. Akonáhle ho zbadal, kolená sa mu roztriasli natoľko, že to musel riešiť s trénerom Rangers. „Panebože. Išiel som rovno do kancelárie trénerov. Nepovedal som toho veľa, tréner Colin Campbell si vypočul odo mňa slová v zmysle ,Počúvaj, zakaždým, keď bude na ľade číslo tri, stiahni ma dole,“ s úsmevom po rokoch prezradil Wayne Gretzky.

Ako ďalej fenomenálny Kanaďan dodal, počas prvej sezóne nastupovania proti Chárovi, ktorý vtedy hájil farby New Yorku Islanders, sa cítil ako Bambi, čím naznačil pocity zraniteľnosti. S odstupom času uznáva, aká veľká hokejová osobnosť sa z obrovitého hromotĺka spod Tatier stala „Prišiel na to a stal sa jedným z najlepších obrancov, akí kedy pôsobili v NHL. Ale bol veľký, veľký chlap. To vám poviem,“ poznamenal Gretzky.

Bývalý slovenský hokejista Marián Hossa.
Posila pre Jágrov klub v baráži? Takto drie Hossa na štadióne v Kladne po nociach Zobraziť článok

Chára strávil v NHL 24 sezón, najviac z nich ako kapitán Bostonu Bruins, s ktorým získal aj Stanleyho pohár. V roku 2009 sa tešil aj z Norrisofej trofeje určenej pre najlepšieho obrancu. Sedemkrát si zahral v zápase hviezd. Zaujímavosťou je, že na ľade bol aj v momente, keď legendárny Gretzky strelil svoj posledný gól v kariére.

Zdeno Chára a Wayne Gretzky sa prvýkrát proti sebe postavili na konci sezóny 1997/98. Islanders vtedy zvíťazili nad Rangers 3:0, ale to zďaleka nebol príbeh noci, keďže tretia tretina sa zmenila na bojový večer a náš obranca v nej nemohol chýbať, za čo si vyslúžil niekoľko trestných minút a zápas napokon ani nedohral.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});