Slafkovského spoluhráč urazil hokejovú Kanadu: Namiesto MS zásnuby!

Životnú sezónu nezavŕši účasťou na svetovom šampionáte. Nick Suzuki odmietol reprezentačnú pozvánku a do Česka nepocestuje. Namiesto ...
  • Zdroj: TASR/AP

Životnú sezónu nezavŕši účasťou na svetovom šampionáte. Nick Suzuki odmietol reprezentačnú pozvánku a do Česka nepocestuje. Namiesto toho oznámil fanúšikom šťastnú novinu!

FOTOGALÉRIA: Nick Suzuki

Suzuki ako líder kanadského celku ovládol aj bodovanie v mužstve. V 82 zápasoch základnej časti zaznamenal 77 bodov za 33 gólov a 44 asistencií. Pochopiteľne tak dostal aj pozvánku obliecť si dres Kanady na blížiacich sa majstrovstvách sveta v Prahe a Ostrave.

HRAŤ V REPREZENTÁCII BY MALA BYŤ POVINNOSŤ

Očakávalo sa, že Suzuki bude povolaný. Keď hviezda NHL pozvánku odmietla, mnohí odborníci zostali pobúrení. Dokonca hovorili o tom, že Suzuki urazil hokejovú Kanadu.

Kanadský expert Michel Bergeron sa vyjadril, že Suzuki je povinný pripojiť sa ku kanadskému tímu, najmä ak chce získať pozvánku do kanadskej olympijskej nominácie.

„Keď si spomeniem na veľkých športovcov ako Ovečkin, keď bol jeho tím vyradený a on sa nemohol dočkať, kedy sa pripojí k ruskému mužstvu na majstrovstvách sveta… A teraz vidím Suzukiho a ľudia mi hovoria, že je unavený. Z čoho presne je unavený?“ povedal Bergeron.

UŽÍVA SI DOVOLENKU A STIHOL AJ ZÁSNUBY

 

Účasť na majstrovstvách sveta by určite zvýšila Suzukiho šance reprezentovať svoju krajinu na zimných olympijských hrách 2026, ale do oznámenia súpisky zostáva ešte dosť času.

Montreal tak nebude v Česku zastupovať kompletný prvý útok. Kým krídelníci Juraj Slafkovský a Cole Caufield posilnia Slovensko, resp. USA, ich center Nick Suzuki na tomto turnaji hrať nebude. Draftová trinástka z roku 2017 si namiesto toho už užíva na dovolenke so svojou partnerkou.

Kapitán Canadiens poslal z luxusného pobytu aj šťastnú novinu. Fanúšikom oznámil, že svoju krásnu partnerku Caitlin požiadal o ruku a ona povedala áno!

Hokejisti Třinca postúpili do semifinále play-off českej najvyššej hokejovej súťaže.
Dvojgólový Hrehorčák vystrelil Třincu triumf: O českom majstrovi rozhodne siedmy zápas! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});