Obhajca Stanley Cupu odštartoval víťazne, veľký obrat Caroliny

Hokejisti Toronta zvíťazili v druhom zápase 1. kola play off NHL na ľade Bostonu 3:2 a vyrovnali stav série na 1:1. O triumfe Maple Leafs ...
  • Zdroj: SITA/AP

Hokejisti Toronta zvíťazili v druhom zápase 1. kola play off NHL na ľade Bostonu 3:2 a vyrovnali stav série na 1:1. O triumfe Maple Leafs rozhodol v 53. minúte Auston Matthews.

Carolina uspela aj v druhom stretnutí s New Yorkom Islanders, keď otočila z 0:3 na 5:3. Štart do štvrťfinálovej série Západnej konferencie sa vydaril hráčom obhajcu titulu z Vegas Golden Knights, ktorí triumfovali na ľade Dallasu 4:3.

Hrdinom Toronta bol najlepší kanonier (69 gólov) zo základnej časti Matthews. V tretej tretine si spracoval puk na modrej čiare a prekonal Linusa Ullmarka. Center prvej formácie hostí si pripísal aj dve asistencie a vyhlásili ho za prvú hviezdu duelu. Max Domi zaznamenal gól a asistenciu a Iľja Samsonov predviedol 27 zákrokov. Maple Leafs chýbal aj v druhom zápase švédsky útočník William Nylander. Bostonu pritom vyšla prvá tretina, keď dvakrát viedol. Skóre otvoril Morgan Geekie a osem sekúnd pred predstávkou sa po zadovke Pavla Zachu presadil z prvej David Pastrňák.

Slovenský hokejista Tomáš Tatar plánuje štartovať na májových MS.
Príde Tomáš Tatar na MS? Je oficiálne rozhodnuté! Zobraziť článok

Hurricanes predviedli proti Islanders dokonalý obrat. Po prvej tretine prehrávali už 0:3, keď sa v drese hostí postupne presadili Kyle Palmieri, Bo Horvat a Anders Lee. V druhej časti však počas presilovej hry dostal domácich späť do zápasu Teuvo Teräväinen. Carolina potom v treťom dejstve zaznamenala štyri góly. V jej polovici znížili Seth Jarvis a v 58. minúte sa v rozmedzí deviatich sekúnd presadili Sebastian Aho a Jordan Martinook. Fínsky útočník vyrovnal počas hry bez brankára a Martinook spoza bránky prekvapil Semiona Varlamova. Výsledok potvrdil strelou do prázdnej bránky Jake Guentzel.

Vegas zvládol prvý duel na ľade víťaza Západnej konferencii z Dallasu. Do zostavy Golden Knights sa vrátil kapitán Mark Stone a už po 83 sekundách využil početnú výhodu. V polovici prvej časti na neho nadviazal Jonathan Marchessault a upravil na 2:0. V 17. minúte znížil Jamie Benn, ale o 104 sekúnd vrátil hosťom dvojgólové vedenie Tomáš Hertl. Päťgólovú prvú tretinu uzavrel domáci Jason Robertson. Víťazný presný zásah dosiahol v úvode druhého dejstva Brayden McNabb. Stars v 52. minúte vrátil späť do hry Mason Marchment, ale v závere už ani v šiestich nedokázali vyrovnať.

Play off NHL - 1. kolo:
štvrťfinále Východnej konfeencie - 2. zápasy:
Boston - Toronto 2:3

Góly:11. Geekie (Marchand, DeBrusk), 20. Pastrňák (Zacha, McAvoy) – 11. Domi (Matthews, Bertuzzi), 39. Tavares (Matthews, Bertuzzi), 53. Matthews (Domi, Ljubuškin)

/stav série: 1:1/



Carolina - New York Islanders 5:3

Góly: 34. Teräväinen (Guentzel, Jarvis), 51. Jarvis (J. Staal, Skjei), 58. S. Aho II (Svečnikov, Jarvis), 58. Martinook (Drury), 60. Guentzel (S. Aho II, Svečnikov) – 17. Palmieri (Reilly, Nelson), 20. Horvat (Barzal, Cizikas), 24. Lee (Pageau, Engvall)

/stav série: 2:0/

štvrťfinále Západnej konferencie - 1. zápasy:
Dallas - Vegas 3:4

Góly: 17. Benn (W. Johnston), 19. J. Robertson (Stankoven), 52. Marchment (Heiskanen) – 2. Stone (Hanifin), 9. Marchessault (Barbašev), 18. Hertl, 22. McNabb (Eichel)

/stav série: 0:1/



Edmonton - Los Angeles 7:4

Góly: 7. Hyman (McDavid, Bouchard), 10. Henrique (Hyman, Bouchard), 25. Hyman (McDavid, Henrique), 29. Nugent-Hopkins (Draisaitl, McDavid), 42. Draisaitl (McDavid, Bouchard), 47. Hyman (McDavid, Bouchard), 60. Foegele – 31. M. Anderson (Doughty, Arvidsson), 38. Kempe (Byfield), 57. Dubois (Kempe), 59. Moore (Laferriere)

/stav série: 1:0/

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});