Slovenský Maradona premenil pokutový kop a potom sa vyzliekol...

Pred pár dňami sa v Španielsku uskutočnil exhibičný futbalový zápas slovenských internacionálov, ktorých pozval domáci výber  A.V.F. ...
  • Zdroj: archív I. K.

Pred pár dňami sa v Španielsku uskutočnil exhibičný futbalový zápas slovenských internacionálov, ktorých pozval domáci výber A.V.F. Fuengirola a náš tím zvíťazil po dramatickom zápase 3:2. Dres s dvojkrížom na hrudi si oblieklo viacero bývalých skvelých hráčov a na lavičke ich koučovali československé legendy - Karol Dobiáš, Ladislav Jurkemik či Antonín Panenka. A nastúpil aj spevák Igor Kmeťo st., ktorý v penaltovom rozstrele dal gól a potom sa...

FOTOGALÉRIA: Kmeťo španielsko

Futbalový exhibičný duel v Španielsku proti domácemu výberu vôbec nevyzeral, ako hodový duel. Slovenský dres si obliekali bývalí reprezentanti, ktorí hrali na svetovom či európskom šampionáte, pôsobili v zahraničných ligách a získali viacero majstrovských titulov. Kopačky oprášili hráči, ako Kinder, Pecko, Hološko, Jakubko, Zvara, Medveď, Semeník, Kožlej a ďalší.

,,Bola to krásna akcia. Vôbec to nemalo náboj exhibície, v každom súboji sa išlo nadoraz. Každý tím chcel vyhrať a napokon sa to podarilo nám," vyjadril sa pre Nový Čas spevák skupiny Kmeťoband Igor Kmeťo st., ktorý tiež nastúpil.

Igor Kmeťo starší v Porte.
Hudobník Igor Kmeťo st.: Spieval u Čecha a fotil sa s Mourinhom Zobraziť článok

Na domácich Španielov vyrukoval s ponožkami argentínskej legendy Diega Maradonu. ,,V minulosti som hrával futbal a dokonca mám prezývku Diego. On mal tiež rómsku krv, ako ja, takže bol to môj libling," pokračoval Igor, ktorý premenil aj pokutový kop.

Rastislav Staňa prekvapil Igora Kmeťa teniskami s motívom jeho obľúbenca Diega Maradonu.
Hokejový majster sveta prekvapil hudobníka prezývaného Diego: Kmeťo obdivoval Staňove tenisky Zobraziť článok

,,Mal som taký pomalší rozbeh, aby som brankára zmiatol a vyšlo to. Potom som si vyzliekol aj dres, ale žltú kartu som nedostal," dodal s úsmevom.

Igor Kmeťo starší a Vladimír Sendrei oprášili kopačky a založili novú tradíciu.
Známe hudobné rodiny si na štadióne v Rovinke obuli kopačky: Rómske El Clásico pre Kmeťa Zobraziť článok

Kmeťo premenil pokutový kop práve počas polčasovej prestávky, v ktorej si oba tímy zmerali sily v rozstrele. V našich farbách pri spomienke na finále ME1976 nastúpila aj trojica Karol Dobiáš, Ladislav Jurkemik a Antonín Panenka. Najväčším ťahákom bol samozrejme práve legendárny Panenka, ktorý svojím klasickým „Vršovickým dloubáčkom“ nedal súperovmu brankárovi žiadnu šancu. 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});