Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?

Keby mu pod Zoborom postavili sochu, nikto by nemohol namietať. Antonín Stavjaňa doviedol Nitru k historicky druhému majstrovskému titulu. ...
  • Zdroj: TASR/

Keby mu pod Zoborom postavili sochu, nikto by nemohol namietať. Antonín Stavjaňa doviedol Nitru k historicky druhému majstrovskému titulu. Fanúšikovia si prajú jeho zotrvanie, ako to ale bude?

FOTOGALÉRIA: Antonín Stavjaňa

„Corgoni“ zavŕšili základnú časť na ôsmom mieste tabuľky. Vstupenku do play-off si museli vybojovať v kvalifikácii. Po dlhodobej časti sezóny neradil partiu okolo kapitána Branislava Mezeia medzi hlavných ašpirantov na titul azda nikto. „Doneste mi toho, kto si myslel, že budeme majstri. Nie som predsa blázon, hrali sme kulové,“ smial sa šéf nitrianskej lavičky počas oficiálnych osláv s fanúšikmi.

Nitra postupne vyradila prvý, druhý a aj tretí tím tabuľky. Finále bolo jasnou záležitosťou bielo-modrých, keď Spišskú Novú Ves zdolali v najkratšom možnom čase. Český rodák je známy svojím pokojom, ako to teda mal s búrlivými atmosférou po obrovskom úspechu? „Mnohí berú oslavy ako možnosť ožrať sa. Ja mám radosť, dennodenne sa stretávam s ľuďmi. Keď vidím, že sú šťastní, mám z toho dobrý pocit.“

Na absolútny vrchol slovenského hokeja doviedol celok spod Zobora už po druhý raz. Prvýkrát sa tak stalo v roku 2016. Nie nadarmo sa považuje za legendu tamojšieho klubu. „S nejakými pauzami som tu jedenásť rokov. Za takúto dobu vo vás veľa ožije,“ konštatoval s úsmevom na perách hovoril.

Nitrianski priaznivci si neprajú nič iné ako zotrvanie Antonína Stavjaňu v pozícii hlavného trénera. „Je to v procese riešenia. Okrem Nitry mám ešte jednu ponuku. Cez víkend to musím nejako rozlúsknuť,“ priznal hrdina „corgoňov“ v rozhovore pre Nový Čas.

Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Jágr prezradil plány: Koniec? Ani náhodou! Chystá veľké veci Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});