Strach o športového moderátora: Populárneho Dušana Gabániho museli oživovať

Mal šťastie v nešťastí. Dlhoročného športového komentátora a moderátora Dušana Gabániho (77) v piatok odviezla rýchla zdravotná služba ...
  • Zdroj: anc

Mal šťastie v nešťastí. Dlhoročného športového komentátora a moderátora Dušana Gabániho (77) v piatok odviezla rýchla zdravotná služba do nemocnice.

FOTOGALÉRIA: Dušan Gabáni

Dôvodom mal byť kolaps pri partičke tenisu s kamarátmi v Bratislave. Zo športovania na dvorci tenisového Slovana sa následne stal boj o holý život televíznej osobnosti.

“Dušan hral štvorhru so svojou partičkou. Keď som prišiel do areálu už tam ležal. Skolaboval. Oživovali ho. Našťastie mu prvá pomoc pomohla a sanitka ho odviezla do nemocnice. Verím, že pán Gabáni bude v poriadku,” povedal nám tenisový tréner, ktorého meno na jeho žiadosť neuvádzame.

"Na základe volania na tiesňovú linku sme vyslali k 77-ročnému mužovi so zástavou srdca ambulancia rýchlej lekárskej pomoci.
Operátorka tiesňovej linky 155 vykonávala telefonickú asistovanú neodkladnú resuscitáciu počas ktorej bol použitý aj automatický externý defibrilátor, a to až do príchodu záchranárov na miesto.
Tí muža po úspešnej resuscitácii transportovali do Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb," informuje hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Petra Klimešová.

Slafkovský nastúpil opäť v prvom útoku Montrealu.
Ako obstál Slafkovský v hodnotení draftových jednotiek? To snáď nemyslia vážne! Zobraziť článok

Dušan Gabáni viac ako 20 rokov pracoval pre slovenskú televíziu, kde komentoval futbal, atletiku či klasické lyžovanie. Po verejnoprávnej televízii nastúpil do TA3, kde pred pol rokom skončil.

Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička! Zobraziť článok

„Dospel som k pocitu, že vedenie televízie už nejaví záujem o moju prácu,“ vyhlásil pre Stratégie. V roku 2012 ho uviedli v ankete Osobnosť televíznej obrazovky do Siene slávy.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});