Posila pre Jágrov klub v baráži? Takto drie Hossa na štadióne v Kladne po nociach

Hokejisti Kladna skončili v tejto sezóne najvyššej českej súťaže na poslednom mieste, čo znamená, že ich čaká baráž o udržanie sa s víťazom ...
  • Zdroj: TASR

Hokejisti Kladna skončili v tejto sezóne najvyššej českej súťaže na poslednom mieste, čo znamená, že ich čaká baráž o udržanie sa s víťazom druhej ligy. Žeby mu v ňom pomohol jeden z najlepších slovenských hokejistov?

FOTOGALÉRIA: Marián Hossa

Kladno nazbieralo v 52 zápasoch základnej časti len 39 bodov, na predposlednú Mladú Boleslav strácalo beznádejných pätnásť bodov. Momentálne klub čaká na súpera z druhej najvyššej súťaže. Pomôže „rytierom“ v baráži aj Hossa?

Ten na instagrame ukázal, ako trénuje práve na štadióne Kladna tri hodiny po polnoci. „Konečne v Kladne, splnil sa mi sen. Jardo mi požičal kľúče od zimáku, tu trénujem a rozmýšľam nad tou barážou,“ prihovoril sa fanúšikom priamo z ľadu Hossa a k videu pridal hashtag #posiladobaraze.

Dnes 45-ročný Hossa odohral posledný súťažný zápas v sezóne 2016/17 za Chicago Blackhawks. Dôvodom ukončenia kariéry boli kožné problémy. „Je pre mňa veľké sklamanie, že nebudem môcť hrať. Musím brať ohľad na môj zdravotný stav a prípadné následky, ktoré by mohli nastať v mojom živote, ak by som naďalej pokračoval,“ uviedol po definitívnom rozhodnutí o konci kariéry Hossa.

Nemohol ani chytiť deti

Jeho zdravotné problémy sa začali štyri roky pred oznámením konca, po Svetovom pohári v Toronte sa ešte zhoršili. Musel brať silné lieky, ktoré však nebolo možné brať dlhodobo. „Tie tabletky boli tak silné, že ich prirovnávali k chemoterapii,“ šokoval Hossa.

„Moja koža sa takmer rozpadala. Mal som výtoky z rán. Vynechával som tréningy. Bolo to fakt nepríjemné. Keď som prišiel domov, nemohol som chytiť ani vlastné deti, pretože som sa necítil čistý. Manželka musela stále prať návliečky. Najhoršie to bolo v noci, keď som spal. Manželka mi držala ruku, aby som sa neškrabal. Keď som sa prebudil, obliečky boli krvavé. Tie ekzémy boli tak silné, že hnisali a tiekli,“ dodal vtedy.

Hokejisti Třinca postúpili do semifinále play-off českej najvyššej hokejovej súťaže.
Třinec zvládol sedemzápasovú drámu: O postupe rozhodli slovenskí hokejisti! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});