Konflikt legendy s mestom: Ostré slová primátora Kladna na adresu Jágra! Aká bude budúcnosť klubu?

Opäť bojujú o udržanie v najvyššej súťaži! Kladno si tretíkrát po sebe zahrá baráž o extraligu, vedenie mesta je nespokojné...

Opäť bojujú o udržanie v najvyššej súťaži! Kladno si tretíkrát po sebe zahrá baráž o extraligu, vedenie mesta je nespokojné...

Fotogaléria

Podľa informácií Šport24.sk, mesto Kladno v tohtoročnom rozpočte už nepočíta s päťmiliónovou dotáciou (necelých 200-tisíc eur) pre hokejový A-tím a primátor Volf by rád videl, aby klub nefungoval pod taktovkou Jágra.

Primátor Kladna hovorí o nadštandardných podmienkach, ktoré mesto pre chod klubu vytvorilo, na druhej strane, výsledky sú priam katastrofálne.

Mesto platí za prevádzku zimného štadióna zhruba 30 miliónov korún ročne (viac ako milión eur), prispieva 8,5 milióna korún na mládež (300-tisíc) a prednedávnom zrekonštruovalo štadión za približne pol miliardy korún (20 miliónov). Prevádzku štadióna mesto tento rok opäť zaplatí a počíta aj s dotáciou pre mládež.

"Veľká časť fanúšikov považovala Jaromíra za spasiteľa ľadového hokeja v Kladne. Namiesto rozkvetu športu, ktorý mal v Kladne vždy svoje miesto a prím, sledujeme iba otrasné výsledky a s nedôverou čakáme, ako dopadne záverečná baráž," povedal primátor Volf na adresu hokejovej legendy a jedným dychom dodal: "Nehovoriac o rozpredávaní desiatok hráčov do ostatných oddielov, za ktoré Jaromír Jágr zinkasoval milióny korún, čo sa spätne nikde nepremietlo do kvality mužstva."

Jágr si v súvislosti so Slafkovským zaspomínal na svoje začiatky v NHL.
Jágr o Slafkovskom: Pôsobením v Montreale nič nezíska! Zobraziť článok

"V kladenskom hokeji je celkom evidentne niečo veľmi zle. Príde mi, bohužiaľ, že je to výsledok manažérskeho zlyhania majiteľa Rytierov, pretože mať obdobnú podporu akýkoľvek iný majiteľ v Českej republike, tak všetko funguje úplne inak. Je asi už na čase, aby Jaromír Jágr nebol vo vedení ľadového hokeja v Kladne," pokračoval vážnym tónom Volf. Kladenský hokejový klub Jágrovi patrí od roku 2017, do tej doby mal podiel 70 percent. Mesto mu predalo zvyšných 30 percent.

 

Na slávnosti ho sprevádzali mama a priateľka Dominika.
Jágr má toho za tie roky na rováši veľa: Triumfy, škandály i divoké milenky! Zobraziť článok

Fanúšikovia sú podľa názoru Volfa sklamaní. "Ten istý fanklub, ktorý predtým nechcel obdobné veci vôbec počuť, teraz na štadióne miesto fandenia a sledovania zápasu nosí potápačské okuliare a hrá bedminton. Je smutné, že v Pittsburghu visí dres s číslom 68 vysoko nad tribúnami a celý štadión a mesto Jaromírovi tlieskajú, zatiaľ čo v jeho rodnom meste kladenská hala plače," dodáva Volf.

 

So Sádeckým tvorili pekný pár.
Snúbenica hokejistu Sádeckého († 24) má dôvod na radosť: Šárke priniesol šťastie do života syn Julko Zobraziť článok

Kladno má problém i s mládežou, juniori hrajú až druhú ligu. "Odkup extraligy juniorov sa javí ako jedna z mála možností, ako vystúpiť z bludného kruhu. Extraliga juniorov je totiž pre mládež aj celý klub zásadnou a športovou cestou v tejto chvíli v podstate nedosiahnuteľná. Ale príde mi, že to chceme iba my (mesto). Veľmi by som ocenil, ak by s podobným nápadom prišiel priamo sám Jaromír," uzavrel primátor.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});