Hrajúca legenda prekonala už aj Howa: Bratia, spravte Jágrovi sochu na Karlovom moste!

Už nemusí nič dokazovať, no stále udivuje svet! Fenomenálny Jaromír Jágr sa stal vo veku 52 rokov a 63 dní najstarším hráčom hokejovej ...

Už nemusí nič dokazovať, no stále udivuje svet! Fenomenálny Jaromír Jágr sa stal vo veku 52 rokov a 63 dní najstarším hráčom hokejovej histórie, ktorý v niektorej z profesionálnych súťaží strelil gól.

Fotogaléria

Pri tejto príležitosti Nový Čas vymyslel, ako by si mali naši západní susedia ešte viac uctiť svoju najväčšiu športovú legendu. Socha v centre Prahy, či jeho podobizeň na bankovke alebo známke, to by bolo niečo.

Striedačka Kladna skákala od radosti, tribúny jasali, sám Jágr bol v neuveriteľnej eufórii. Hokejový nezmar prepísal dejiny svojho športu v úvode barážového zápasu jeho Kladna so Vsetínom (7:2), keď sa na konci druhej minúty postaral o otvárací gól duelu. „Budem na to spomínať do konca života,“ skonštatoval Jágrov spoluhráč Martin Procházka po vysokom víťazstve domáceho celku, na ktorom sa sám podieľal dvoma presnými zásahmi.

Nemal ani hrať

Zaujímavosťou je, že Jágr do úvodného barážového duelu nezasiahol. O tom, že v druhom nastúpi, sa rozhodlo až hodinu pred úvodným buly, keďže niekto musel nahradiť zraneného Jakuba Klepiša. „Pýtali sme sa, či bude hrať, a on okamžite súhlasil,“ skonštatoval tréner Kladna Otakar Vejvoda na margo Jágra, ktorý sa objavil vo štvrtom útoku a hneď v prvom striedaní strelil gól. Prvý po 52. narodeninách. „Dať gól po takom čase hneď v prvom zápase a striedaní je úžasné,“ pokračoval Procházka.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});