Jágr o Slafkovskom: Pôsobením v Montreale nič nezíska!

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský (19) odohral v zámorskej NHL už 100 stretnutí, počas ktorých si na svoje konto pripísal 41 ...

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský (19) odohral v zámorskej NHL už 100 stretnutí, počas ktorých si na svoje konto pripísal 41 bodov.

Fotogaléria

K príbehu Juraja Slafkovského sa v nedávnom období vyjadril český hokejista Jaromír Jágr (52), ktorý si v súvislosti s mladým Slovákom zaspomínal na svoje začiatky v zámorí.

"U mňa to bolo inak. Bol som draftovaný z piateho miesta, ale začínal som vo štvrtej formácii. Mal som v tíme veľa výborných hráčov, od ktorých som sa mohol učiť. Nemyslím si, že Montreal tam má takých hokejistov," vyjadril Jágr svoj názor.

"V Pittsburghu bola vtedy nabitá súpiska a hneď sme vyhrali Stanleyho pohár. V tíme boli naozaj výborní hráči. Niekedy je pre mladého hráča dobré, keď hrá v klube, kde má okolo seba skvelých hokejistov a má možnosť sa od nich učiť," zaspomínal si na svoje začiatky v tíme "tučniakov".

"Najhoršie je, keď ste tam už od začiatku jeden z najlepších. Od koho sa potom máte učiť? Je to ako prísť do školy a nie je tam učiteľ. To vám takisto veľa nedá," hovorí.

Na archívnej snímke Filip Šebo v drese Slovana.
Ex-kanonier Slovana poriadne zosmiešnil našu ligu: Takto sa vyjadril o klane Weissovcov Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});