Ján Pardavý má nového zamestnávateľa! Cieľom vybojovať extraligu

Slovenský hokejový tréner Ján Pardavý povedie český prvoligový Zlín.
  • Zdroj: TASR

Slovenský hokejový tréner Ján Pardavý povedie český prvoligový Zlín.

FOTOGALÉRIA: Ján Pardavý

Jeho asistentom bude krajan Richard Kapuš, ktorý pôsobí v klube už od začiatku januára. Hlavný kormidelník z minulej sezóny Jan Srdínko zaujem pozíciu športového manažéra.

Päťdesiatdvaročný Pardavý v minulosti viedol v najvyššej slovenskej súťaži Duklu Trenčín a Slovana Bratislava. Už šiesty rok pôsobí ako asistent trénera v slovenskej reprezentácii, s ktorou získal historický bronz na ZOH 2022 v Pekingu.

"Prvý kontakt prišiel už niekedy v decembri, keď mi volal Honza Pravda. Ja som vtedy tú ponuku musel ešte z rôznych dôvodov odmietnuť. Dohodli sme sa na takej externej spolupráci, kedy som chodil na domáce zápasy a pomáhal som trénerom svojimi postrehmi a poznatkami. Následne sme sa začali baviť o novej sezóne, čo sme dnes potvrdili podpisom,“ uviedol Pardavý v rozhovore pre oficiálny klubový web.

Bývalý slovenský reprezentant sa vyjadril aj k cieľom pred budúcou sezónu: "Zlín by si zaslúžil extraligu, ambície musia byť najvyššie. Chceme byť čo najvyššie v tabuľke a hrať dobrý hokej. V play off zvíťaziť a ísť do baráže, ale to je ešte ďaleko."

Pardavý zároveň dodal, akým herným štýlom sa chce s tímom prezentovať: "Ja som zástanca ofenzívneho hokeja, aj obranu by sme chceli pojať aktívne, vytvárať tlak na puk. Budeme sa snažiť o atraktívny ofenzívny hokej. Oproti minuloročnému tímu potrebujeme zrýchliť, to mi tento rok chýbalo."

Sklamaný kapitán Marek Hrivík po zápase s Kazachstanom.
Hrivík prehovoril o svojom stave, repre možno posilní aj Kelemen Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});