Barborík sa do klietky vráti po trinástich mesiacoch: Novou výzvou kickboxerský šampión z Cypru!

Je späť! Zdravotné komplikácie sú už minulosťou. Vojto Barborík (13-3) sa vo februári po vyše rok a pol trvajúcej prestávke vráti do ...
  • Zdroj: OKTAGON MMA

Je späť! Zdravotné komplikácie sú už minulosťou. Vojto Barborík (13-3) sa vo februári po vyše rok a pol trvajúcej prestávke vráti do kolotoča MMA. Obľúbený slovenský bojovník si musel dať vynútenú pauzu po tom, čo v auguste 2022 utrpel nepríjemné zranenie kolena.

Špecialista v boji na zemi si chce dlhé čakanie na návrat vynahradiť a v roku 2024 dohnať zameškané. Šnúru duelov načne na turnaji PML 8 v Třinci. „Za ten rok som spravil veľký pokrok. V ďalšom zápase by som to chcel ukázať. Máte sa na čo tešiť. Som v plnej príprave. Zranenie kolena už ani nemám v hlave, takže do toho môžem naozaj dupnúť,“ hovoril motivovaný 30-ročný Slovák na novembrovej tlačovej konferencii.

Medzi pletivami stál naposledy vlani v auguste. Na podujatí prestížnej organizácie PFL v Cardiffe bojoval v rámci európskej kvalifikácie. Už po necelých dvoch minútach si ale privodil nešťastné zranenie kolena a z výhry sa preto tešil jeho súper Maxim Radu (10-3). Vojto Barborík zviedol v septembri 2021 titulový boj s legendárnym Ivanom Buchingerom (41-9). Práve toto meranie síl sa stále radí medzi najlepšie, aké kedy fanúšikovia pod hlavičkou OKTAGON MMA videli.

Novou výzvou pre autora desiatich ukončení na submisiu bude Paata Tsxapelia (13-7). Ostrieľaný 38-ročný reprezentant Cypru sa narodil v Gruzínsku, dlhé roky žil v Grécku a aktuálne je usadený na nemeckej pôde, kde háji farby Stallion Cage zo Stuttgartu. Zápasové skúsenosti zbieral počas kariéry v perovej, ľahkej i welterovej divízii.

. Jeden z najväčších talentov na domácej muay-thai scéne nepoznal premožiteľa medzi amatérmi ani profesionálmi.
Zlomenina ho nezastavila. Neporazený talent Ertel: Súperi sa na mne môžu chcieť vytiahnuť, čakám! Zobraziť článok

Deväť zo svojich trinástich triumfov zaknihoval pred uplynutím časového limitu. Na konte má rovnako skalp československým fanúšikom známeho Jana Malacha (15-14) či Kevina Hangsa (9-7). Cyperčan absolvoval vyše štyri desiatky vystúpení na scéne K-1. Drvivú väčšinu z nich dotiahol do zdareného konca a je taktiež kickboxerským šampiónom. Napriek bohatej postojovej minulosti donútil odklepať už piatich konkurentov, čo svedčí o jeho nebezpečnej komplexnosti.

V poradí ôsmy turnaj PML je naplánovaný na 3. február 2024. Hostiť ho bude Hala STARS v Třinci, kde sa priaznivci môžu tešiť na duely pod pravidlami MMA i thajského boxu. Medzi oznámenými menami nechýbajú známe tváre domácej scény ako Veronika Smolková (2-3) či Ondřej Petrášek (7-2). Vstupenky si môžete zakúpiť v sieti predprodej.cz.

Pirát garantuje rivalovi dominanciu. Sám neverí veciam, ktoré hovorí, reaguje Vémola Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});