Ramsay si zavolá Slafkovského na koberček: TOTO je jeho najväčší problém!

Slovenský útočník Juraj Slafkovský stále čaká na svoj prvý gól na majstrovstvách sveta v Česku. Tréner Craig Ramsay s ním chce znovu ...
  • Zdroj: koláž ŠČ (TASR, ns)

Slovenský útočník Juraj Slafkovský stále čaká na svoj prvý gól na majstrovstvách sveta v Česku. Tréner Craig Ramsay s ním chce znovu hovoriť a prezradil, čo je podľa neho najväčším problémom hráča Montrealu Canadiens.

FOTOGALÉRIA: Slafkovský MS 2024

Slovenský útočník Juraj Slafkovský stále čaká na svoj prvý gól na MS v Česku. V štyroch zápasoch nazbieral štyri asistencie, mal už niekoľko sľubných príležitostí, ale potrebné šťastie sa od neho zatiaľ odkláňa. V stretnutí s Poľskom bola na útočníkovi Montrealu Canadiens badateľná frustrácia a rovnako aj v zápasoch predtým. Dostával sa do potýčok s protihráčmi, nadával rozhodcom na trestnej lavici a neodpustil si ani posmešné gesto v zápase proti Kazachstanu po potýčke s protihráčom.

To všetko môže prameniť z obrovského tlaku, ktorý leží na Slafkovskom. Nečudo, je jednotkou draftu a za sebou má 20-gólovú a 50-bodovú sezónu v zámorskej NHL. Chce byť lídrom, chce byť rozdielovým hráčom. No netreba zabúdať, že stále má len 20 rokov. "Rozprával som sa s ním niekoľkokrát, aj pred zápasom s Poľskom, a rozprávať sa s ním ešte budem," avizuje Craig Ramsay v rozhovore pre Športweb.

Dárius Rusnák, bývalý útočník, majster sveta (1985).
Rusnák o Slafkovského formácii: Som z nich sklamaný, už by mali začať bodovať! Zobraziť článok

"Vytvára si na seba tlak, chce skórovať, chce byť najlepší hráč na ľade. Lenže to nie je cesta, akou ísť do zápasov," pomenoval skúsený odborník hlavný problém slovenského útočníka. "Treba do nich nastupovať tak, že nájdete spôsob, ako byť platným členom tímu. Ak robíte správne veci, idete spoluhráčom príkladom. Potom veci do seba zapadnú," dodal kanadský tréner.

Zostáva len veriť, že Slafkovskému to konečne začne padať a ktovie, možno si góly šetrí na najdôležitejšie zápasy, ktoré ešte len prídu...

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk