Nezastavila ho cystická fibróza ani rakovina. Aby verí v rozprávkový koniec: Ako vo filme Rocky!

Keď hovorí o svojom životnom príbehu, mnohí iba neveriacky hľadia s otvorenými ústami.
  • Zdroj: Instagram/@aaronabymma

Keď hovorí o svojom životnom príbehu, mnohí iba neveriacky hľadia s otvorenými ústami.

Aaron Aby (15-7-1) je obrovskou inšpiráciou pre tisícky ľudí na svete. Od narodenia trpí diagnózou, ktorá ho nepredurčuje vykonávať profesionálny šport. Lekári mu nedávali veľké šance, pričom rodičom viackrát odporučili, aby mu napísali závet.

Napriek všetkým prekážkam sa rodák z Walesu nevzdal a už nadchádzajúci víkend môže zavŕšiť svoju strastiplnú púť obrovským úspechom. „Zažil si svoje. Prešiel si ťažkou cestou a ja to nechápem. Ani sa to nesnažím pochopiť. Prekonal rakovinu. Vraveli mu, že už nikdy nebude zápasiť, že má pred sebou len pár mesiacov života a naraz bojuje o titul šampióna,“ s obdivom hovorí na margo Abyho v najnovšej časti série NA DOHLED jeden z jeho zverencov.

Walesan trpí od dvoch týždňov cystickou fibrózou. Lekári mu diagnostikovali rakovinu semenníkov v treťom štádiu a pred šiestimi rokmi podstúpil operáciu, pri ktorej mu odstránili 15-centimetrový nádor. Ani to ho nezabrzdilo v ceste profesionálneho bojovníka. „Keď rozprávam svoj životný príbeh, ľudia tomu niekedy nechcú veriť. Ja sám som tomu miestami tiež skoro neveril. Boli to náročné chvíle, ale teraz prišiel môj čas na rozprávkový koniec, ktorý by mi ani nenapadol. Ako by som bol vo filme Rocky. Som pyšný na to, kým som, no je to zásluha ostatných,“ hovorí adept na prvého držiteľa titulu mušej váhy OKTAGONu.

„Keď mi našli rakovinu, nemohol som trénovať. V gyme som bol zvyknutý byť dva až trikrát denne, prípadne trénovať ostatných,“ vracia sa myšlienkami k náročnému obdobiu Aaron Aby. Náročná liečba si žiadala pevnú psychiku, preto usilovne hľadal spôsob, ako prísť na iné myšlienky. „Od tej doby mám Lennyho. Stal sa z neho môj parťák. Prvé, na čo som myslel po prebudení, bol on, nie to, aká liečba má tentokrát čaká,“ pochvaľuje si svojho štvornohého miláčika.  

Príbeh hodný Hollywoodu môže veterán Cage Warriors obohatiť už 4. novembra v Manchestri. Na anglickej pôde zaobstará zlatý klinec programu. Proti niekdajšiemu zápasníkovi UFC Eliasovi Garciovi (9-2) zabojuje o opasok mušej divízie.

Sociálne siete pri šanci vidieť nečakaný zápas priam explodovali.
Veľká rivalita ožíva! Koniec roka ozdobí zápas Vémolu proti Pirátovi Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});