Trpká prehra, no postupová matematika hovorí jasne! Rázny odkaz Slafkovského

V tábore slovenských hokejistov zavládlo po prehre s Lotyšskom obrovské sklamanie.
  • Zdroj: br

V tábore slovenských hokejistov zavládlo po prehre s Lotyšskom obrovské sklamanie.

FOTOGALÉRIA: Slovensko - Lotyšsko

Slovenskí reprezentanti prehrali vo svojom šiestom zápase s Lotyšskom 2:3 po samostatných nájazdoch a skomplikovali si cestu do štvrťfinále.

Postupová matematika

Slováci zostali v tabuľke na štvrtom mieste, no pobaltský tím na nich z piatej priečky stráca už len tri body a má lepší vzájomný duel. Lotyšsko posunie do štvrťfinále len víťazstvo za tri body s USA a prehra našich v riadnom hracom čase proti Švédsku. Akýkoľvek iný scenár posunie medzi najlepších osem tímov na MS Slovensko. 

Zverenci trénera Craiga Ramsayho od 19. minúty prehrávali po góle Ralfsa Freibergsa. Slováci otočili skóre duelu v 3. tretine zásluhou Martina Pospíšila a druhý gól dal 104 sekúnd pred koncom Peter Cehlárik. Súper však vyrovnal v hre bez brankára zásluhou Oskarsa Cibulskisa.

Slafkovský: Záver sme mali udržať

V predĺžení gól nepadol a tak rozhodli nájazdy, v ktorých na slovenskej strane uspel iba Juraj Slafkovský, ktorý si otvoril strelecký účet na šampionáte. V drese súpera bol dvakrát úspešný Ločmelis.

„Myslím si, že väčšinu zápasu sme boli lepším tímom, len sme nedali góly a prehrali sme. Neviem, prečo v presilovkách nedávame góly, musíme to vylepšiť všetci piati, čo sme vtedy na ľade. Za stavu 2:1 to musíme v závere udržať, nemôžeme im dovoliť takú strelu, to je vždy nebezpečné. Už to nezmeníme,“ povedal po zápase pre JOJ Šport sklamaný Slafkovský.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk