Chcel si to len vyskúšať, teraz je to jeho život: Mladý Prievidžan dostane pred domácim publikom skvelú šancu

Radomír Chovan patrí k najväčším slovenským nádejam zmiešaných bojových umení. Má za sebou skvelé úspechy medzi amatérmi a tentokrát ...
  • Zdroj: RFA

Radomír Chovan patrí k najväčším slovenským nádejam zmiešaných bojových umení. Má za sebou skvelé úspechy medzi amatérmi a tentokrát dostane príležitosť na veľkolepom turnaji RFA 9.

FOTOGALÉRIA: Radomír Chovan a Alex Gažík

Celý večer, ktorého hlavnou časťou je EUROGOLD pyramída o 30 000 eur, odštartuje jeho zápasom s Alexom Gažíkom. Galavečer prebehne už túto sobotu. Lístky sú dostupné v sieti Predpredaj.sk.

VYDRŽAL A STALA SA Z TOHO ŽIVOTNÁ LÁSKA

Dnes je MMA jeden z najrýchlejšie rozvíjajúcich sa športov na svete. Nastupujúca generácia bojovníkov preto začína so zmiešanými bojovými umeniami už od malička, čo bol prípad aj Rada Chovana.

„MMA určite preto, lebo keď som v roku 2016 objavil tento šport, veľmi sa mi zapáčil. Chcel som si to najprv vyskúšať a možno po čase si dať jeden zápas,“ zaspomínal si na svoj prvotný kontakt s bojovými športmi.

„Vydržal som pri tom a už je to môj život,“ doplnil mladý a talentovaný bojovník z Prievidze. K bojovým umeniam patrí aj relax a ten si najradšej užíva podobne ako jeho rovesníci: „Mimo MMA rád trávim čas s rodinou alebo hraním hier.“

Alex Gažík dostal od RFA životnú šancu.
Chcel schudnúť, tak sa dal na ten najkrajší šport: Mladý Slovák si ide splniť svoj sen Zobraziť článok

CIEĽ JE POSÚVAŤ SA NA NAJVYŠŠIU MÉTU

Stále len 19-ročný Chovan sa momentálne medzi profesionálov nehrnie. Radšej dá prednosť naberaniu skúseností na amatérskej scéne a neustálemu zlepšovaniu svojich schopností. „Moje dlhodobé ciele sú určite dosahovať stále vyššiu a vyššiu métu .Posúvať sa ďalej v kariére či už po fyzickej alebo psychickej stránke,“ povedal o svojich dlhodobých plánoch.

Tréner Vladimír Moravčík vidí v Radovi veľký potenciál a nerád by ho pripravil o veľkú príležitosť zápasiť v najprestížnejšej amatérskej svetovej organizácii. „Tento rok máme na pláne ešte amatérsku scénu, aby sme mohli štartovať na súťažiach IMMAF,“ povedal Moravčík.

Vladimír Idrányi je legenda postojových disciplín na Slovensku a v Česku.
Vladimír Idrányi opäť pred domácim publikom: Svetový šampión nastúpi v Prievidzi proti neporazenému bojovníkovi Zobraziť článok

ŠANCA UKÁZAŤ SA PRED DOMÁCIM PUBLIKOM

Prievidza bude už túto sobotu hostiť najväčšiu akciu bojových športov, aká kedy v tomto meste bola. Turnaj RFA 9 prinesie titulového vyzývateľa a predovšetkým víťaza EUROGOLD pyramídy o 30 000eur.

Celý večer však otvorí zápas pod amatérskymi pravidlami, kde sa domáci Rado Chovan postaví proti Alexovi Gažíkovi. „Súper je šikovný chalan. Určite poriadne trénuje a pripravuje sa na tento zápas. Ja ale idem zápasiť doma a veľa ľudí ma príde pozrieť. Nejdem nikoho sklamať a idem si jednoznačne po výhru,“ vyhlásil odhodlaný Chovan.Podľa slov promotéra Marhanského môžeme očakávať zápasy amatérov na začiatku turnajov aj na ďalších akciách.

Veľká výzva a boj o peniaze, ktoré za jeden večer nikdy nedostali. EUROGOLD pyramída o 30 000 eur prebehne na turnaji RFA 9 už túto sobotu.
Siahnu si na dno a zabojujú o večnú slávu: Najväčšia MMA pyramída v jeden večer prebehne už túto sobotu! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});