Nová hymna slovenských hokejistov: Na rockovom hite Tublatanky sa podieľal aj Šatan!

Tesne pred začiatkom svetového šampionátu v ľadovom hokeji 2024 fanúšikov opäť zaplavuje množstvo nových skladieb zo sveta tohto športu.
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Tesne pred začiatkom svetového šampionátu v ľadovom hokeji 2024 fanúšikov opäť zaplavuje množstvo nových skladieb zo sveta tohto športu.

FOTOGALÉRIA: Slovensko Bratislava zraz - hokej

Najnovšie prišla s hokejovou hymnou slovenského tímu skupina Tublatanka, pričom ich skladba nesie názov "Súboj víťazov".

„Niekoľkokrát som túto pieseň pustil v odborovom zväze do reproduktora, aby ju členovia počuli. Ukázal som k nej športový text, ktorý povzbudzuje členov nášho národného tímu,“ povedal o novej skladbe Maťo Ďurinda (62), líder skupiny Tublatanka.

Keď sme o piesni diskutovali, pán Šatan si myslel, že by bolo vhodné, aby pieseň obsahovala typický zvuk Slovenska,“ dodal.

„Vtedy sme si všetci položili otázku, čo je vlastne typický zvuk našej krajiny. A všetkých nás hneď napadlo, že typickým zvukom je fujara. Potešilo nás to, že sme sa na tom hneď zhodli. A tak sme zvuk fujary zapracovali do piesne,“ popísal Ďurinda zrod spoločného nápadu.

Slovenská skupina následne vytvorila z refrénu piesne aj takzvanú 30-sekundovú gólovú skladbu, ktorej súčasťou je už spomínaná fujara a skandovanie fanúšikov.

Juraj Slafkovský a Cole Caufield sú veľmi dobrí kamaráti.
Američania sú už v Bratislave: Ich hviezda po príchode prosila Slafkovského o pomoc! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});