Väčšiu legendu bojových umení by sme u nás hľadali ťažko: Do veľkolepej pyramídy RFA vstupuje Spejbl!

Legendárny český kickboxer Ondřej „Spejbl“ Hutník počas svojej kariéry získal kvantum svetových titulov.
  • Zdroj: rfarena

Legendárny český kickboxer Ondřej „Spejbl“ Hutník počas svojej kariéry získal kvantum svetových titulov.

FOTOGALÉRIA: Ondřej „Spejbl“ Hutník

Tentokrát si môže pripísať ďalší fantastický úspech, no už nie v roli profesionálneho kickboxera. V rámci EUROGOLD pyramídy nahradí rapera Marpa a povedie dvojicu bojovníkov v ceste za 30 000 eur. Pyramída bude súčasťou turnaja RFA 9 a prebehne už 22. apríla. Lístky sú dostupné v sieti Predpredaj.sk.

Kariéra, o akej sa mnohým ani nesníva

Hutník nastúpil počas svojej kariéry do vyše stovky zápasov, z ktorých si odniesol perfektné skóre 89-13-1. Aj keď Spejbl nebol žiadny vyhlásený rozdávač knokautov a pred limitom vyhral drvivú menšinu jeho zápasov, vždy vynikal skvelou kondičnou pripravenosťou a rýchlosťou. Kariéru ukončil v marci 2019 bodovým triumfom nad Portugalčanom Brunom Susanom.

Fight Night Challenge chystá novinku!
Fight Night Challenge chystá novinku! Organizácia odhalí už... Zobraziť článok

Ešte predtým však zaznamenal rad obrovských úspechov na svetovej úrovni. Najväčší kariérny vrchol mal v roku 2013, keď bojoval o titul SUPERKOMBAT Fighting Championship vo váhe do 113 kilogramov. V pyramíde sa dostal až do finále, v ktorom narazil až na rumunského velikána Andreia Stoicu.

V súčasnosti 40-ročný bývalý kickboxer je európskym šampiónom organizácií W5, WKN a W.F.C.A. Úspechy mal aj na svetovej scéne či už na amatérskej alebo profesionálnej scéne. Spejbl v roku 2013 vyhral pyramídu King of the Ring organizácie World Independent Promoters Union a stal sa dvojnásobným majstrom sveta amatérov organizácie IFMA.

Vladimír Idrányi je legenda postojových disciplín na Slovensku a v Česku.
Vladimír Idrányi opäť pred domácim publikom: Svetový šampión nastúpi v Prievidzi proti neporazenému bojovníkovi Zobraziť článok

Najlepší postojársky gym v Česku

Okrem skvelej zápasníckej kariéry zanechal Ondřej Hutník nezmazateľnú stopu aj ako tréner. Ešte počas svojej aktívnej kariéry založil v Prahe vlastný gym, ktorý nazval podľa svojej prezývky. V súčanosti je Spejbl Gym Praha objektívne najprestížnejší česko-slovenský postojársky gym. Jeho súčasťou sú Tadeáš Růžička, David Dvořáček, Patrik Záděra či Michal Reissinger.

K Spejblovi a Michalovi Vančurovi chodí trénovať mnoho bojovníkov, ktorí ho nemajú ako primárny gym. O Vančurovi sa veľa bojovníkov v Česku ako o najlepšom laperovi a veľkou mierou k atraktivite Spejbl gymu prispieva aj práve on.

Nový výzva a boj o 30 000 eur

Aj keď bude Spejbl súčasťou turnaja RFA 9, v klietke ho ako zápasníka neuvidíme. Povedie však ako mentor Ronys Torresa a Adama Dvořáčka v boji o 30 000 eur. Túto kráľovskú odmenu získa len celkový víťaz, ktorý vzíde z osmičky účastníkov EUROGOLD pyramídy.

Pôvodne mali byť Torres a Dvořáček zverencami rapera Marpa, no ten pre veľké pracovné vyťaženie bol nútený z pyramídy odstúpiť. Jeho miesto tak zaujal Hutník, ktorý bude popri Iljovi Škondričovi ďalším svetovým trénerom medzi mentormi. Torres je právom považovaný za jedného z najväčších favoritov EUROGOLD pyramídy a vôbec nie je vylúčené, že prostredníctvom neho sa s ním Spejbl stane víťazom celého projektu.

 

Odporúčame z TIVI.sk