Súboj Slovákov pre Fehérváryho, Tatar opäť nebodoval: Ovečkin sa zapísal do histórie

Ani jeden z troch slovenských hokejistov nebodoval v noci na utorok v zámorskej NHL.
  • Zdroj: SITA/AP

Ani jeden z troch slovenských hokejistov nebodoval v noci na utorok v zámorskej NHL.

Washington Capitals v prvej obrannej dvojici so Slovákom Martinom Fehérvárym vyhral na ľade Calgary Flames 5:2. V elitnej formácii domácich bol ďalší Slovák Martin Pospíšil. Jeho krajan Tomáš Tatar hral za Seattle, ktorý podľahol Buffalu 2:6. Alexander Ovečkin (Washington) strelil ako tretí hráč v histórii 20 gólov v 19. sezóne za sebou.

Rus sa podieľal na triumfe svojho tímu dvoma presnými zásahmi vrátane víťazného na priebežných 3:0. Capitals vyhrali tretíkrát za sebou a momentálne je na pozícii zaručujúcej druhú voľnú kartu vo Východnej konferencii. Jeho spoluhráč z elitnej formácie Fehérváry bol na ľade 21:01 minúty, mal jednu plusku, tri strely na bránku a rozdal dva hity. Pospíšil mal na druhej strane ice time 15:26 minúty, dva mínusové body, štyri pokusy na bránku a pripísal si aj dva bodyčeky.

V stretnutí medzi Seattlom a Buffalom zaznamenal za hostí hetrik Jeff Skinner a jeho tím vyhral nad Kraken prvýkrát v histórii. Po góle a asistencii mali za "šable" Alex Tuch aj Tage Thompson a ich tím tak bodoval v piatom zápase za sebou, z toho štyrikrát naplno. Tatar bol vo štvrtom útoku, na ľade strávil 10:21 minúty, mal dve mínusky, raz vystrelil na bránku a zaznamenal aj jeden hit.

NHL - výsledky:

Calgary - Washington 2:5

Góly: 31. Rooney (Pachal, Coronato), 48. Weegar (Backlund) – 15. D. Strome (Sandin, Jensen), 26. Ovečkin (Pacioretty, Wilson), 30. Ovečkin (Carlson, D. Strome), 35. Lapierre (Milano), 58. Wilson (Malenstyn, Jensen)

Seattle - Buffalo 2:6

Góly: 1. Eberle (Tolvanen, Dumoulin), 15. Beniers (Tolvanen, Schultz) – 1. T. Thompson (Girgensons, Tuch), 4. J. Skinner (Krebs), 6. Tuch (T. Thompson, Girgensons), 31. Power (Cozens, Peterka), 32. J. Skinner, 59. J. Skinner (Greenway, Bryson)

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});