Veľká lúpež Zlatej lopty? Fanúšikovia aj legendy si berú Messiho 8. triumf na paškál

Víťaz každej ankety musí rátať s kritikou. Platí to roky aj o prestížnom futbalovom ocenení magazínu France Football Zlatá lopta za rok ...
  • Zdroj: TASR/AP

Víťaz každej ankety musí rátať s kritikou. Platí to roky aj o prestížnom futbalovom ocenení magazínu France Football Zlatá lopta za rok 2023, no ešte nikdy sa na hlavu víťaza i organizátorov neznieslo toľko kritiky.

FOTOGALÉRIA: Kráľ je späť na tróne: Messi po ôsmykrát získal Zlatú loptu!

V poradí ôsma trofej pre Lionela Messiho (36) leží v žalúdku mnohých. Legendárny nemecký futbalista a tréner Lothar Matthäus (62) bol najkritickejší, keď vyhlásil: „Zlatá lopta pre Messiho = kabaret!“

Podľa Matthäusa je prvenstvo Argentínčana smiešne a vôbec neodráža kvalitu výkonov ostatných na zozname adeptov. Nemec si rovnako ako viacerí odborníci i priaznivci položil zvyčajnú otázku: Zaslúžil si Lionel Messi ďalšiu Zlatú loptu, alebo nie? a hneď si na ňu aj odpovedal:

Argentínsky futbalista Lionel Messi (vľavo) a  portugalský futbalista Cristiano Ronaldo.
Messi schytal ostrú kritiku, reaguje aj Ronaldo: Totálny výsmech?! Zobraziť článok

„Erling Haaland podával počas celej sezóny lepšie výkony ako Lionel Messi, Argentínčan si ocenenie nezaslúžil. V mojich očiach nebol nikto lepší ako Erling Haaland, ktorý vyhral dôležité trofeje - vyhral Ligu majstrov, Premier League i FA Cup - a svojimi 52 gólmi a 9 asistenciami lámal rekordy. Výsledkom je kabaret, aj keď som vždy bol fanúšikom Lionela Messiho.“ Matthäus tvrdí, že útechou pre mladého Nóra nemôže byť druhá priečka za Messim a Cena Gerda Müllera pre najlepšieho útočníka sezóny!

„Erling Haaland má obrovskú smolu,“ napísal nórsky portál vg.no a dodáva: „ Po takejto sezóne mu ocenenie nemohlo ujsť. Vo svojej debutovej sezóne v City vyprodukoval také neskutočné čísla, že je absurdné ich čo i len opisovať: tridsaťšesť gólov v tridsiatich piatich zápasoch PL, dvanásť gólov v jedenástich zápasoch LM. Bol najlepším strelcom v oboch sériách v sezóne, v ktorej Manchester City získal tri tituly.“

Leo Messi so Zlatou loptou.
TOP 5 najbohatších víťazov Zlatej lopty: TENTO hráč má na čele obrovský náskok! Zobraziť článok

Nórsko je smutné, tvrdí, že u väčšiny tých, ktorí mali rozhodujúci hlas, zjavne zavážil Messiho výkon na MS v Katare, kde mal rozhodujúcu zásluhu na tom, že Argentínčania vyhrali (aj) zlatý zápas proti Francúzom, ktorý bol plný dramatických zvratov.

Pamätníci súbojov o triumf v tejto prestížnej ankete si hneď pripomenuli iné roky, keď sa z víťazstva netešil ten, kto si to naozaj zaslúžil... Napríklad Zlatú loptu za rok 2010 nezískal Andrés Iniesta ani Xavi, ktorí v drese Španielska vyhrali majstrovstvá sveta, ale kto? No predsa Messi. Argentínčan podával v sezóne 2022/2023 horšie výkony v porovnaní so svojím bývalým ja aj na klubovej úrovni... Takže opäť raz sa stalo, že nevyhral ten naozaj lepší!

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});