TOP 5 najbohatších víťazov Zlatej lopty: TENTO hráč má na čele obrovský náskok!

Najprestížejšie futbalové ocenenie, ktorým je Zlatá lopta, získal na pondelkovom ceremoniáli už ôsmykrát v kariére Lionel Messi (36).

Najprestížejšie futbalové ocenenie, ktorým je Zlatá lopta, získal na pondelkovom ceremoniáli už ôsmykrát v kariére Lionel Messi (36).

Fotogaléria

O väčšine futbalistov, ktorí počas svojej kariéry získali toto ocenenie platí tiež to, že sa môžu chváliť pomerne slušným majetkom. Tu je zoznam piatich najbohatších hráčov, ktorí vyhrali Zlatú loptu.

Hokejista Adam Johnson so snúbenicou Ryan.
Šokujúce vyhlásenia pribúdajú: Podrezaný krk Johnsona (†29) mohol byť úmyslom! Zobraziť článok

5. Michael Owen

Bývalý útočník Michael Owen, ktorý získal najprestížnejšie futbalové ocenenie v roku 2001, sa môže pochváliť majtekom vo výške približne 62,5 milióna eur.

Teraz už 43-ročný Owen počas svojej keriéry obliekal napríklad dresy Liverpoolu, Manchesteru United či Realu Madrid.

Aktuálne sa venuje najmä chovu dostihových koní.

Slovenskí reprezentanti postúpili do štvrťfinále MS v malom futbale.
Fantázia: Slovensko je vo štvrťfinále svetového šampionátu! Zobraziť článok

4. Karim Benzema

Bývalý hviezdny útočník Realu Madrid Karim Benzema (35) získal Zlatú loptu v roku 2022 a jeho majetok má podľa dostupných zdrojov hodnotu približne 71 miliónov eur.

Počas pôsobenia v Reale Madrid zarábal Benzema 300 tisíc eur týždenne, zatiaľ čo po prestupe do saudskoarabského Al-Ittihad si týždenne príde na neuveriteľných 3,5 milióna eur.

Benzema si svoj majetok zjavne rád užíva, pričom na minuloročné udeľovanie prestížnej ceny prišiel s hodinkami v hodnote 500 tisíc eur.

Zdá sa, že medzi dvoma legendami stále panuje určitá nenávisť.
Ronaldo si rypol do Messiho, potom si to zlízol: Zlá krv medzi legendami? Zobraziť článok

3. Kaká

Posledným hráčom, ktorému sa podarilo poraziť Cristiana Ronalda a Lionela Messiho v ankete Zlatá lopta, bola bývalá brazílska superhviezda Kaká.

Aktuálne stále len 41-ročný Brazílčan získal ocenenie v roku 2007, v ktorom zároveň s tímom AC Miláno ovládol Ligu majstrov.

Jeho aktuálny majetok má hodnotu približne 85 miliónov eur, pričom jeho hlavným zdrojom príjmov sú sociálne siete, na ktorých si vybudoval veľkú fanúšikovskú základňu.

(ilustračné foto)
Tragická smrť mladej nádeje (†21): Talentovaný futbalista bol brutálne zavraždený Zobraziť článok

2. Lionel Messi

Najčerstvejší víťaz Zlatej lopty získal toto ocenenie už po ôsmykrát vo svojej profesionálnej kariére.

Bývalý hráč FC Barcelona a PSG prestúpil v nedávnom období do americkej MLS, kde nastupuje za Inter Miami. Jeho predpokladaný ročný zárobok v USA by sa mal pohybovať okolo 4,5 milióna eur ročne.

Aktuálny majetok argentínskej hviezdy mal mať podľa najnovších údajov agentúry Forbes hodnotu približne 120 miliónov eur. Okrem svojho futbalového platu totižto spolupracuje so svetoznámymi značkami, akými sú napríklad Adidas či Pepsi.

Ruský tenista Daniil Medvedev.
Svetovej trojke praskli nervy: Buďte už ticho, kričal po divákoch Zobraziť článok

1. Cristiano Ronaldo

Okrem titulu najpopulárnejšieho športovca sveta, ktorého na sociálnych sieťach sleduje viac ako 800 miliónov ľudí, sa portugalská hviezda môže pochváliť taktiež titulom najlepšieh plateného športovca.

Čistý majetok 5-násobného držiteľa Zlatej lopty by sa mal aktuálne pohybovať okolo neuveriteľných 417 miliónov eur.

V závere minulého roka prestúpil Ronaldo (38) do saudskoarabského klubu Al-Nassr, ktorý mu ponúkol ročný plat vo výške 71 miliónov eur.

Keď sa k platu pripočítajú ostatné finančné bonusy z jeho zmluvy, ročný zárobok Portugalca v Saudskej Arábii by sa mohol vyšplhať až na 200 miliónov eur.

Na snímke Mia Pohánková.
Vychádzajúca hviezda: Len 15 ročná Slovenka dosiahla obrovský úspech! Zobraziť článok

 

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});