Obrovský bizár v Holandsku: Fanúšikovia dvakrát oslavovali postup, no všetko bolo inak

Príbeh, ktorý by nevymyslel ani skúsený scenárista! Fanúšikovia holandského klubu Roda po triumfe začali oslavovať postup medzi elitu, ...
  • Zdroj: Reprofoto X/Agung Harsya

Príbeh, ktorý by nevymyslel ani skúsený scenárista! Fanúšikovia holandského klubu Roda po triumfe začali oslavovať postup medzi elitu, no potom sa začali diať neuveriteľné veci.

Dve kolá pred koncom druhej holandskej ligy mala druhá Roda Kerkrade náskok na tretí Groningen jeden bod. V piatok večer tak mohla oslavovať postup za predpokladu, že na domácom štadióne porazí Cambuur a Groningen zároveň prehrá na ihrisku Telstaru, ktorému v tabuľke patrí až 17. pozícia.

Tento plán sa darilo napĺňať. Telstar sa prekvapivo dostal do vedenia už v 1. minúte. V súbežne hranom zápase išla za víťazstvom Roda Kerkrade a fanúšikovia pripravovali bujaré oslavy. Po záverečnom hvizde sa nevydali oslavovať len výhru 2:0, ale predovšetkým postup do Eredivisie. Radosť bola ale predčasná.

Futbalistom Groningenu sa podarilo v piatej minúte nastavenie vyrovnať. Keď sa to fanúšikovia Rody dozvedeli, tak smutne opúšťali hraciu plochu. Kým sa tam všetci dostali, tak bolo zase všetko inak. Telstar strelil vedúci gól a mohlo sa začať znova oslavovať. Lenže radosť bola opäť predčasná. Rozhodca gól neuznal, a tak po výsledku 1:1 stále nie je o postupujúcich rozhodnuté.

Jedno kolo pred koncom tak má Roda Kerkrade pred Groningenom trojbodový náskok. Pikantné na tom je, že si to o postup rozdajú vo vzájomnom zápase. Pokiaľ Groningen na domácom štadióne vyhrá, posunie sa na druhé miesto a jeho súpera bude namiesto priameho postupu čakať iba baráž.

Generálny riaditeľ ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík ml. a tréner ŠK Slovan Bratislava  Vladimír Weiss st.
Radikálny krok futbalového Slovana: Takto to vysvetlil Kmotrík ml. Zobraziť článok

Na snímke gólová radosť hráčov Banskej Bystrice.
Ukážkový návrat po zranení! Polievka rozhodol o výhre nad Košicami Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});