Kariéru mu ukončili chuligáni, brankár v smutnej spovedi: Lekári povedali, že zomieram

Bývalý nemecký futbalový brankár Georg Koch, v Bundeslige odchytal viac ako 200 zápasov, prezradil, že trpí nevyliečiteľnou chorobou.
  • Zdroj: Getty Images

Bývalý nemecký futbalový brankár Georg Koch, v Bundeslige odchytal viac ako 200 zápasov, prezradil, že trpí nevyliečiteľnou chorobou.

Delobuch mu poškodil ucho

Písal sa 24. august 2008 a Georga Kocha, vtedajšieho brankár Rapidu Viedeň, zasiahol delobuch vyhodený z tribúny počas derby zápasu proti Austrii. V dôsledku explózie utrpel otras mozgu a poškodenie ucha. Takmer prišiel o sluch a mal problémy aj s rovnováhou. Následne zamieril do SC Herford, kde odohral len jeden ligový zápas. Kariéru však musel v roku 2009 ukončiť.

„Za každú cenu som sa chcel vrátiť k športu. Spravil som posledný pokus, ale nevyšlo to. Od incidentu s delobuchom ma neustále trápili problémy s rovnováhou. Bolo to veľmi bolestivé rozhodnutie, ale musel som ukončiť kariéru,“ povedal v roku 2009 Koch.

Zdá sa, že medzi dvoma legendami stále panuje určitá nenávisť.
Legendy ukázali svoje majstrovstvo: Ronaldo pálil ostrými, Messi režíroval triumf Interu Zobraziť článok

Na viedenské derby nikdy nezabudol. „Budím sa o piatej ráno. Je úplné ticho a nemôžem zaspať. Cítim zvláštny tlak,“ povedal po rokoch nemecký brankár, ktorý v máji minulého roka odišiel z pozície trénera treťoligového nemeckého klubu FC Victoria Köln.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});