Chochlíková je druhá najlepšia športovkyňa sveta: Po operácii ma už svrbia päste!

346 hlasov. Toľko chýbalo sympatickej Monike Chochlíkovej (27) k tomu, čo ešte nik zo slovenských športovcov nedokázal. Majsterka sveta ...
  • Zdroj: instagram/monikachochlikovaapml_mt

346 hlasov. Toľko chýbalo sympatickej Monike Chochlíkovej (27) k tomu, čo ešte nik zo slovenských športovcov nedokázal. Majsterka sveta (2019) aj Európy (2016, 2018) v kickboxe, historicky prvá slovenská majsterka Európy v thajskom boxe (2018) získala 2. miesto vo svetovej ankete neolympijských športov!

FOTOGALÉRIA: Monika Chochliková

Rodáčka z Trenčína je profesionálnou vojačkou, ktorá v týchto dňoch trpí. Po plánovanej operácii ramena už členku Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica svrbia päste. "Už aby som sa mohla hýbať," povzdychla si.

Kto vám oznámil, že ste druhá na svete medzi neolympijskými športovkyňami?

- Anketu organizovala Medzinárodná federácia Svetových hier (International World Games Association - IWGA). O svojej nominácii som vedela už od novembra. A potom nasledovalo hlasovanie, ktoré prebiehalo od 10. januára do 31. januára. Hlasovali fanúšikovia po celom svete a priebeh ankety som sledovala každý deň. Takže o výsledku som vedela hneď, ako sa hlasovanie skončilo. :-)

Na snímke vpravo Ján Volko (Naša atletika Bratislava) a vľavo Stanislav Kovalenko (Ukrajina) na trati 60 m behu počas 22. ročníka halového atletického mítingu Elán.
Volkov víťazný vstup do sezóny: Príjemne ho prekvapila jedna vec! Zobraziť článok

Kam by ste toto 2. miesto zaradili v hierarchii svojich úspechov?

- Pre mňa sú prvoradé športové úspechy, na základe ktorých ma nominujú do takýchto ankiet. Veľmi ma teší, že ma odborná porota Medzinárodnej federácie muay thai (IFMA) vybrala ako jediného zástupcu thajského boxu a zhodou okolností som tam bola aj jediná zo Slovenska. Bola som enormne prekvapená ako sa podarilo zmobilizovať obrovské množstvo mojich fanúšikov. A vďaka nim som sa umiestnila na fantastickom druhom mieste s viac ako 35 000 hlasmi, len so stratou 346 hlasov na prvé miesto. Naozaj mám tých najlepších fanúšikov na svete!

Viete, akému športu sa venuje Kolumbijčanka, ktorá vyhrala o 346 bodov?

- Áno, frisbee, ale ten šport vôbec nesledujem a vôbec neviem, o čo v ňom ide. :-)

Čo má momentálne prednosť? Thajský box, kickbox či niečo iné?

- Momentálne som jedenásť dní po operácii ramena, ktorú som odkladala. Jeden lekár mi povedal, že to neoperovateľné, druhý, že sa to dá urobiť tak, že budem môcť stále bojovať. Dala som na radu toho druhého a teraz hlavne regenerujem. Cítim sa dobre, len som už nesvoja z toľkého pokoja! Tak dlho bez pohybu som ešte nikdy nebola! Ale viem, že nesmiem nič uponáhľať. A čo bude mať tento rok prednosť? Bude to thajský box, ktorý má predsa len povolených viac techník ako kickbox. A potom bude všetko záležať na tom, ako sa to vyvinie v olympijských súvislostiach. Svetové hry som zažila, snívam o olympiáde.

Makhmud Muradov.
Po Bagárovej má nový objav aj Muradov: Rozbil vzťah z Love Islandu! Zobraziť článok

Aké vrcholné podujatie máte v kalendári na tento rok?

- V máji by som sa chcela zúčastniť na svetovom šampionáte v Thajsku. Tak dúfam, ze regenerácia pôjde dobre a už nebude dlho trvať a vhupnem opäť do ringu.

Poradie najlepších:

1. Valéria Cardenasová (Kol., frisbee) 35 769 hlasov

2. Monika CHOCHLÍKOVÁ (SR, ) 35 423

3. Johana Viverosová-Mondragonová (Kol., koliesk. korčule) 14 723

Monikine naj úspechy

- kickbox: majsterka sveta (2019) aj Európy (2016, 2018)

- thajský box: majsterka Európy (2018)

- MMA: prvá Slovenka v druhej najlepšej organizácii na svete Bellatore

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});