Hokejová dvadsiatka vstupuje do šampionátu proti Fínom: Chcú počuť hymnu

Chcú dosiahnuť úspech a potešiť fanúšikov! Hokejový tím do 20 rokov sa od nedele už nachádza v dejisku svetového šampionátu v kanadskom ...
  • Zdroj: hockeyslovakia

Chcú dosiahnuť úspech a potešiť fanúšikov! Hokejový tím do 20 rokov sa od nedele už nachádza v dejisku svetového šampionátu v kanadskom Monctone. Kouč Ivan Feneš musel pred štartom turnaja urobiť aj nepopulárne rozhodnutie a vyradiť z kádra trio hráčov, obrancov Mariána Moška, Borisa Žabku i útočníka Tima Danielčáka.

FOTOGALÉRIA: Ivan Feneš

Na súpisku pred dnešným úvodným stretnutím základnej B-skupiny proti Fínom o 17.00 hod. zapísal iba 21 hokejistov.

Radim Rulík na archívnej snímke, keď viedol hokejistov HC Košice.
Tréner českých hokejistov po triumfe nad Kanadou: Bol to neskutočný zápas! Zobraziť článok

Mladí Slováci mali na juniorskom šampionáte veľké ambície už vlani na čele s draftovou jednotkou Jurajom Slafkovským, ale podujatie sa po dvoch dueloch pre pandémiu koronavírusu zrušilo. V lete sa opakovalo, ale v našom výbere už chýbali viacerí zámorskí hráči.

Chcú byť lídrami

Teraz má táto partia šancu opäť dosiahnuť úspech, keďže tréneri majú k dispozícii aj hráčov, ako sú Nemec, Mešár, Sýkora, Petrovský. Chýba iba Slafkovský, ktorého Montreal neuvoľnil.

Švajčiarsky hokejista Nicolas Perrenoud v súboji o puk s Fínom Aleksim Ervastim počas zápasu B-skupiny na hokejových MS do 20 rokov
Hokejové MS do 20 rokov odštartovali prekvapením: Šok na úkor prvého súpera Slovákov! Zobraziť článok

„Prišiel som pomôcť tímu, ktorý môže dosiahnuť úspech. Inak by som tu nebol,“ povedal pre hockeyslovakia obranca New Jersey Šimon Nemec, dvojka draftu, ktorý bude jedným z najväčších ťahúňov mužstva. „Viem, že sa odo mňa čaká veľa, ale tlak necítim. Sme dobrá partia a chceme počuť po každom našom zápase hymnu.“ Ofenzívnym lídrom bude aj Filip Mešár, draftovaný Montrealom.

Prvý cieľ štvrťfinále

Slováci už majú v dejisku za sebou aj prvé tréningy a už sa tešia na Fínov. „Patria medzi adeptov na medailu. Musíme si dať pozor na ich ofenzívu, nedať sa vylučovať, pretože majú silné presilovky. Cieľ je jednoznačne štvrťfinále a potom sa uvidí,“ povedal tréner Feneš.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});