Hokejový talent z MS 20 Martin Mišiak: Snívam si svoj sen o NHL!

Našliapnuté má na sľubnú kariéru! Slovenský hokejový talent Martin Mišiak (19) toto leto zaznamenal významný míľnik vo svojej kariére.
  • Zdroj: Getty Images

Našliapnuté má na sľubnú kariéru! Slovenský hokejový talent Martin Mišiak (19) toto leto zaznamenal významný míľnik vo svojej kariére.

FOTOGALÉRIA: Martin Mišiak

Z celkového 55. miesta si ho v druhom kole draftu NHL vybrala prestížna organizácia Chicago Blackhawks. V jej štruktúrach sa stretol s generačným talentom Connorom Bedardom, ale aj s krajanom a žijúcou legendou Mariánom Hossom.

Mišiak sa snažil naplno ukázať svoje kvality aj na MS 20 vo Švédsku, kde v piatich zápasoch zaznamenal 3 asistencie. Nie je žiadnym tajomstvom, že práve juniorský šampionát je plný skautov z NHL, ktorí sa sústreďujú na každý detail. Je si toho plne vedomý aj rodák z Banskej Bystrice.

„V Chicagu zatiaľ so mnou prevládala spokojnosť. Chválili ma, že s najväčšou pravdepodobnosťou smerujem do NHL. Treba to brať trochu s rezervou, keďže mám pred sebou ešte dlhú cestu, ale celkovo hodnotím ten kemp aj ja veľmi pozitívne,“ povedal Mišiak pre Nový Čas, ktorý tak na vlastnej koži mohol zažiť atmosféru najprestížnejšej hokejovej ligy sveta.

„Neviem, či som bol blízko NHL, ale celkovo to bola pre mňa veľmi dobrá skúsenosť. Som rád, že som mal trebárs možnosť zahrať si na jednom ľade v zápase aj s takými hráčmi, ako sú Corey Perry či Nick Foligno. Som veľmi vďačný za to, že som mal možnosť ten jeden zápas v príprave odohrať. Pevne verím, že som svoju šancu využil naplno a ukázal sa v dobrom svetle,“ dodal kreatívny krídelník.

V Chicagu sa stretol aj s celkovou jednotkou tohtoročného draftu Connorom Bedardom. „Je to veľmi dobrý chlapec, dá sa s ním normálne porozprávať v šatni. Vôbec nie je namyslený alebo niečo podobné. Je to úplne normálny chlapec. No a to, čo predvádza na ľade, netreba nejak extra komentovať. Všetci dobre vidia, čo predvádza a čoho je schopný,“ uviedol Mišiak na jeho adresu a pochváliť sa mohol ešte jednou skvelou skúsenosťou - stretnutím s krajanom Mariánom Hossom.

„Bavili sme sa len tak vo všeobecnosti. Pýtal sa ma, či mi niečo nechýba a či s nejakými vecami nepotrebujem pomôcť. Bola to taká normálna konverzácia, aj keď musím povedať, že bolo veľmi príjemné ho tam stretnúť a vôbec sa s niekým porozprávať po slovensky,“ uzavrel Mišiak.

Luka Radivojevič zakončil šampionát s bilanciou gól a asistencia.
Legendárny Švéd o počínaní Slovákov na MS 20: Špeciálne vyzdvihol prekvapivé meno! Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});