Vinco Lukáč kritikou nešetril, Fenešovi poriadne naložil: Kto je to? Čo robil, čítal knižky?!

Slovenskom ešte stále pomaly doznieva nešťastné vypadnutie juniorov zo svetového šampionátu do 20 rokov. Legendárny Vincent Lukáč dáva ...
  • Zdroj: TASR/František Iván

Slovenskom ešte stále pomaly doznieva nešťastné vypadnutie juniorov zo svetového šampionátu do 20 rokov. Legendárny Vincent Lukáč dáva nepostup do boja o medaily za vinu trénerovi Ivanovi Fenešovi.

FOTOGALÉRIA: Vincent Lukáč

Zoskupeniu okolo kapitána Adama Sýkoru vyšlo účinkovanie v základnej skupine veľmi slušne. Predčasne zabezpečený postup z druhého miesta znamenal štvrťfinále proti Fínsku. Zakliata semifinálová brána ale ostala opäť neprekročená. „Chcem, aby táto kritika padla na úrodnú pôdu. Kritika má totiž posilniť kroky a podporiť do ďalších rokov,“ pustil sa do hodnotenia dvojnásobný majster sveta Vincent Lukáč.

„A teraz k trénerovi. K dispozícii mal fantastický hráčsky materiál, aký sme tu už 15 rokov na tejto úrovni nemali,“ podotkol hneď na úvod držiteľ striebra zo ZOH 1984 v Sarajeve. Podľa bývalého úspešného útočníka môže za vypadnutie Slovenska z majstrovstiev sveta vo výraznej miere šéf lavičky: Neviem, kto je to Ivan Feneš. V živote som nepočul, kde hral hokej a čo robil... Čítal knižky? Čo robil?! Stať sa trénerom dvadsiatky a brať rok plat kvôli jednému zápasu a ten nezvládne?“

Zo slov dnes už 69-ročného legendárneho hokejistu jasne vyplýva, že priestor na jeho pozícii by mal dostať iný hlavný kouč. „Nemá tam čo hľadať! Chcel by som mať aj ja takú podporu... Rok berie plat... A za čo?! Nezužitkovať takýto materiál je hriech! Feneš na to jednoducho nemá,“ bez servítky a so značnou dávkou kritiky predostrel svoj pohľad autor 393 gólov vo federálnej 1. hokejovej ligy.

Luka Radivojevič zakončil šampionát s bilanciou gól a asistencia.
Legendárny Švéd o počínaní Slovákov na MS 20: Špeciálne vyzdvihol prekvapivé meno! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});