Vytvoril rekord, no bol smolným hrdinom: Feneš má pre kritikov Štrbáka jasný odkaz!

Bezprostredne po finále sa na neho valila kritika z každej strany! Hlavný tréner slovenskej juniorskej reprezentácie Ivan Feneš sa príkladne ...
  • Zdroj: koláž

Bezprostredne po finále sa na neho valila kritika z každej strany! Hlavný tréner slovenskej juniorskej reprezentácie Ivan Feneš sa príkladne zastal svojho zverenca Maxima Štrbáka.

FOTOGALÉRIA: Maxim Štrbák a Ivan Feneš

Rodák z metropoly východu patril vo Švédsku ku kľúčovým postávam nášho výberu. Päť duelov mu stačilo na to, aby svoje konto obohatil o jeden gól a šesť asistencií. So ziskom siedmich kanadských bodov sa stal novým slovenským rekordérom v počte bodov obrancu na majstrovstvách sveta do 20 rokov.

Maxim Štrbák podával na turnaji kvalitné a konzistentné výkony. Smola sa mu na päty nalepila vo štvrťfinále, kedy ho autor rozhodujúceho gólu z Fínska poľahky obišiel a rozhodol o vypadnutí skupiny okolo kapitána Adama Sýkoru zo šampionátu. Predovšetkým na sociálnych sieťach čelil perspektívny talent obrovskej kritike zo strany fanúšikov.

Po návrate na Slovensko sa svojho zverenca bez váhania zastal hlavný tréner Ivan Feneš. „Nebolo to o jednom hráčovi, bolo to o nás všetkých. Ak sa niektorí kritici nad tým zamyslia, bol naším najlepším obrancom. A je to ďalšie meno, ktoré v budúcnosti uvidíme v NHL. Som o tom presvedčený,“ povedal 46-ročný kouč v rozhovore pre RTVS.

Status slovenského kapitána vás chytí za srdce: Dojemné slová Adama Sýkoru! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});