Legendárny Švéd o počínaní Slovákov na MS 20: Špeciálne vyzdvihol prekvapivé meno!

Uznanie od legendy! Viacerí slovenskí mladíci na juniorskom svetovom šampionáte vo Švédsku opäť potvrdili svoj talent a potenciál. Domáca ...
  • Zdroj: IIHF

Uznanie od legendy! Viacerí slovenskí mladíci na juniorskom svetovom šampionáte vo Švédsku opäť potvrdili svoj talent a potenciál. Domáca legenda ale špeciálne vyzdvihla jedno meno.

FOTOGALÉRIA: Luka Radivojevič

Ambiciózna cesta výberu hlavného trénera Ivana Feneša sa skončila tesne pred bránami semifinále. Zohratá partia okolo kapitána Adama Sýkoru tesne nestačila na Fínsko (3:4 po predĺžení). „Slovenskí hokejisti hrali veľmi dobre. Fíni mali možno trochu viac puk, ale hra bola vyrovnaná. Slováci sú vždy nebezpeční,“ poskytol svoj pohľad ikonický Nicklas Lidström v rozhovore pre Denník Šport.

„Minuloročný draft, ktorý ovládli Juraj Slafkovský a Šimon Nemec, ukázal, že na Slovensku stále rastú kvalitní hokejisti. Jedna prehra s Fínmi na podobnom turnaji nemôže nič znamenať,“ zložil športovú poklonu našej krajine.

Štvornásobný víťaz Stanleyho pohára či držiteľ zlatých medailí z MS a olympijských hier je obrovskou legendou nielen vo Švédsku, ale po celom svete. Pre cieľavedomých reprezentantov do 20 rokov sú tieto slová veľkým uznaním. „Videl som váš zápas s Čechmi, kedy ste hrali výborne. Vidím vo vašom tíme veľký potenciál. Je tam veľa šikovných hráčov,“ vraví dnes už 53-ročný velikán.

Prstom ale ukázal na jedno konkrétne meno, ktoré mu padlo do oka výraznejšie. „Bolo tam už pár draftovaných hráčov, ktorí boli lídrami tímu a zaujal ma takisto šestnásťročný Luka Radivojevič. Páči sa mi jeho pohyb, má potenciál,“ vyzdvihol počínanie si slovenského defenzívneho benjamínka a syna bývalého reprezentačného útočníka Branka Radivojeviča.

Tomáš Tatar sa v NHL opäť strelecky presadil.
Efektný blafák Tatara! Slovák v drese Seattlu s ďalším gólom Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});