Nedomanský vyzdvihol Slovákov: TOTO sa Čechom nebude páčiť!

Bývalý česko-slovenský reprezentačný hokejista a legenda Václav Nedomanský (79) vyzdvihol slovenských hokejistov a ich výkony na nedávnych ...

Bývalý česko-slovenský reprezentačný hokejista a legenda Václav Nedomanský (79) vyzdvihol slovenských hokejistov a ich výkony na nedávnych MS do 20 rokov vo Švédsku. Zanechali na neho lepší dojem ako Česi, ktorí získali bronzovú medailu.

Fotogaléria

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov mala na MS vo Švédsku silný tím, hoci bez dvoch najväčších hviezd Juraja Slafkovského a Šimona Nemca, ktorí už hrajú v NHL. Zverenci trénera Ivana Feneša však pomýšľali na útok na cenné kovy. Napokon sa ich sen rozplynul vo štvrťfinále po tesnej prehre s Fínskom po predĺžení. Hoci Česi získali druhý cenný kov na MSJ v rade - vlani striebro, teraz bronz - legendárny česko-slovenský hokejista a dlhoročný skaut NHL Václav Nedomanský z ich výkonov nebol až tak nadšený.

Juraj Slafkovský (Montreal) v zápase proti Philadelphii
Bol to on alebo nie? Slafkovskému odobrali gól, fanúšikovia zúria! Zobraziť článok

"Hrali kolektívne. Strelecky vynikal Kulich. Ale pomohlo im aj šťastie. Nestáva sa často, aby na poslednú chvíľu rozhodol gól, aký padol proti Kanade. Ani kolaps, aký predviedli Fíni, sa nestáva bežne. Je treba si priznať, že stále nepatríme k špičke, skôr do druhej vlny," hodnotil Nedomanský pre iDnes.

V porovnaní s Českom sa veľmi pozitívne vyjadril skúsený odborník na adresu slovenských hokejistov, tí na neho zanechali podstatne lepší dojem a predpovedá im žiarivú budúcnosť v NHL. Koniec-koncov, Slováci v derby hneď v úvodnom súboji na MSJ zdolali Česko hladko 6:2. "Slovensko predstavilo niekoľko individualít so slušnou šancou raz sa skutočne výrazne presadiť v NHL a reprezentačnom ‚áčku‘. Má ich o dosť viac ako Česko," myslí si Václav Nedomanský.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});