Kam odíde Xabi Alonso po sezóne, prípadne ostane v Leverkusene? Otázka konečne zodpovedaná!

Rozhodol som sa ukončiť všetky špekulácie týkajúce sa mojej budúcnosti, povedal tréner Alonso.

"Rozhodol som sa ukončiť všetky špekulácie týkajúce sa mojej budúcnosti," povedal tréner Alonso.

Fotogaléria

Španielsky tréner Xabi Alonso zostane ešte minimálne jednu sezónu v Bayeri Leverkusen. Potvrdil to na piatkovej tlačovej konferencii, informovala o tom agentúra DPA.

Alonso má platnú zmluvu do júna 2026, no v uplynulom období o neho prejavilo záujem niekoľko veľkoklubov vrátane FC Liverpool a Bayernu Mníchov.
 

 

"Rozhodol som sa ukončiť všetky špekulácie týkajúce sa mojej budúcnosti.Minulý týždeň počas reprezentačnej prestávky som absolvoval rozhovory s vedením Leverkusenu, počas ktorých som jeho predstaviteľov ubezpečil, že zostanem v klube ešte minimálne jednu sezónu. Bayer je pre mňa ten správny klub, v ktorom sa môžem ďalej rozvíjať ako tréner. Chcem sa všetkým poďakovať za podporu," uviedol štyridsaťdvaročný kormidelník, ktorý je s Leverkusenom blízko k historickému úspechu.

 


 

Tím je na čele Bundesligy s 10-bodovým náskokom pred Bayernom. "Farmaceuti" sú v súčasnosti jediný tím z piatich popredných súťaží, ktorý ešte v tejto sezóne neprehral v domácej lige.

Do konca ročníka zostáva osem zápasov a Leverkusen mieri za svojím premiérovým titulom a prvou trofejou od roku 1993. Okrem toho je aj v semifinále Nemeckého pohára a štvrťfinále Európskej ligy, pričom ani v týchto súťažiach neokúsil prehru. Táto znamenitá séria je momentálne na čísle 38. Alonso prišiel do klubu v októbri 2022, keď mu patrilo sedemnáste miesto v bundesligovej tabuľke.

 

VIDEO: Nádherné gesto futbalistov v MLS: VIDEO sa stalo hitom internetu

Odporúčame z TIVI.sk
 
});