Hymna ME vo futbale rozdeľuje ešte skôr ako sa objaví: Prečo ju Nemecko nechce?

Ešte sa ani v éteri neobjavila a už jedna krajina nenávidí oficiálnu pieseň majstrovstiev Európy vo futbale! Najhoršie na tom je, že ...
  • Zdroj: NORTHFOTO

Ešte sa ani v éteri neobjavila a už jedna krajina nenávidí oficiálnu pieseň majstrovstiev Európy vo futbale! Najhoršie na tom je, že to je usporiadateľská krajina...

Nemecká speváčka Leony, taliansky DJský tím Meduza a americká popová skupina One Republic vytvorili oficiálnu skladbu letných futbalových ME v Nemecku. Pieseň síce oficiálne predstavia až v máji, no v hostiteľskej krajine sa už dnes stala predmetom nenávisti a už zbierajú podpisy, aby doteraz neznámu pesničku nikdy nemuseli počuť na zápase. Dôvod je jednoduchý: text bude v angličtine.

Nečakaný hokejový fanúšik? V Nitre sa objavila futbalová hviezda Slovana! Zobraziť článok

„Prečo ste sa vôbec museli ujať tejto pesničky? Navyše je to v angličtine. Je to nezrozumiteľné," sťažujú sa nemeckí futbaloví fanúšikovia, no nielen oni na sociálnych sieťach. Zo zainteresovaných si trúfla zareagovať len speváčka Leony, ktorá vlastne nahradila pôvodne avizovanú Kim Petras. „Európsky šampionát nie je nemecký šampionát. Bude tam veľa iných národov, Francúzi, Španieli, Taliani, Česi, kde nehovoria po nemecky. Prečo by mala byť turnajová pesnička v nemčine, aby jej rozumelo čo najmenej ľudí?" odkázala sebavedome Leony.

Hráči Calgary Flames sa tešia po góle.
Prešľap Calgary! Mapa, ktorá pobúrila mnohých: Rozšírené ruské územie?! Zobraziť článok

Nemeckí fanúšikovia však už niekoľkokrát ukázali, že keď niečo chcú, dostanú to! Protestovali proti zvyšovaniu cien vstupeniek, zmenám vo vlastníckych pravidlách, atď.

Teraz však majú ťažkého súpera: UEFA totiž určila, že po góloch sa bude v každom zápase hrať oficiálna pieseň a nie obľúbenec daného tímu, krajiny či fanúšikovskej základne. Iba na rozcvičku si tímy môžu vybrať „svoju“ hudbu. Takže uvidíme, čo dokážu nemeckí fanúšikovia v tomto prípade.

Cibulková neostala svojej povesti nič dlžná a dcérke Ninke usporiadala megaoslavu.
Dominika Cibulková podporila jedného z kandidátov: Prečo by som nemala povedať svoj názor? Zobraziť článok

Futbalové EURO, aj so slovenskými futbalistami, štartuje 14. júna a potrvá do 14. júla. Slovenská reprezentácia sa v E-skupine stretne postupne s Belgickom, Ukrajinou a Rumunskom.

Quincy Promes v drese Holandska.
Bývalý holandský reprezentant Promes trpí za mrežami: Z Dubaja chce do Ruska Zobraziť článok

Odporúčame z TIVI.sk
 
});