Nemecký fanúšik sa po prehre ohavne vyhrážal rozhodcovi: Ak zostúpime, zomrieš ty aj tvoje deti!

Nemecká polícia identifikovala 22-ročného muža z mesta Bielefeld ako potenciálneho páchateľa vyhrážok smrťou, ktoré dostal futbalový ...
  • Zdroj: iStock

Nemecká polícia identifikovala 22-ročného muža z mesta Bielefeld ako potenciálneho páchateľa vyhrážok smrťou, ktoré dostal futbalový rozhodca Martin Speckner.

Podozrivý fanúšik mal adresovať arbitrovi e-mail, v ktorom sa mal vyhrážať zabitím jemu a jeho deťom.

Incident sa udial 5. apríla po stretnutí medzi Ingolstadtom a Arminiou Bielefeld (1:1). Podľa Nemeckého futbalové zväzu (DFB) autor e-mailu kritizoval dĺžku nadstaveného času druhého polčasu. V jeho šiestej minúte strelil domáci Ingolstadt vyrovnávajúci gól. "Ak kvôli tebe zostúpime do nižšej súťaže, zomrieš. Nájdeme si ťa alebo tvoje deti jedného dňa," napísal údajne 22-ročný muž v mailovej komunikácii.

DFB nahlásil prípad nemeckej centrálnej jednotke pre potláčanie internetovej kriminality (ZIT), aby podala trestné oznámenie. "Vyhrážky smrťou a nenávistné správy na internete sú opakom fair play. Takéto urážky a vyhrážky nebudeme tolerovať. Som rád, že sa nám podarilo rýchlo vyviesť podozrivého z anonymity na internete," uviedol Andreas Röhrig, prezident úradu pre vyšetrovanie trestných činov.

Bývalý futbalista Tibor Jančula (vpravo).
Niekdajší zakončovateľ Slovana kriticky na margo klubu: Juniorka? Odpad! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});