Príbeh hodný Hollywoodu: Krasokorčuliarka Stellatová-Dudeková šokovala svet

Šport ponúka pravidelne osudy, ktoré vyrážajú dych. Jedným z nich je aj príbeh Deanny Stellatovej-Dudekovej, ktorá sa v 40 (!) rokoch ...

Šport ponúka pravidelne osudy, ktoré vyrážajú dych. Jedným z nich je aj príbeh Deanny Stellatovej-Dudekovej, ktorá sa v 40 (!) rokoch stala majsterkou sveta v krasokorčuľovaní. K milovanému športu sa pritom vrátila až po 16-ročnej pauze. Pre toto všetko ten odkaz pre Hollywood.

Fotogaléria

FOTOGALÉRIA: Krasokorčuľovanie

„Hovorme, že mám druhýkrát dvadsať, to znie lepšie,“ komentovala s typickým zmyslom pre humor svoj úspech Američanka, ktorá na šampionáte v Montreale s Maximom Deschampsom (32), mladším o osem rokov, v súťaži športových dvojíc reprezentovala Kanadu.

Slovák Erik Černák (v popredí) v obrannom zákroku pred vlastným brankárom.
Černák prepisoval klubové štatistiky: TOTO dokázal iba ako štvrtý hráč Tampy Zobraziť článok

„Sen sa stal skutočnosťou,“ radovala sa Stellatová-Dudeková pre NBC. „Snáď som povzbudila starších športovcov aj ďalších ľudí. Aby neprestávali s tým, čo milujú, kým nedosiahnu maximum svojho potenciálu.“ Deanna získala v sezóne 1999/2000 striebro na juniorských MS. Predpovedali jej sľubnú kariéru, no potom si zlomila ľavý členok, v pravom natrhla väzy a trápil ju aj bedrový kĺb. Najmä preto skončila s krasokorčuľovaním, keď mala 17 rokov! Dala sa na štúdium, pracovala ako estetička a kozmetička, až sa v Chicagu vypracovala na vedúcu oddelenia kliniky plastickej chirurgie.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});