Úspešného lyžiara zatkli v Bratislave: Mal spreneveriť milióny eur!

Bývalého lyžiara zaistili policajti v hlavnom meste minulý týždeň.
  • Zdroj: SITA/AP

Bývalého lyžiara zaistili policajti v hlavnom meste minulý týždeň.

Taliansky lyžiar Alex Mair (53) sa zaplietol do vypuklého finančného podvodu, spreneveriť mal 600 miliónov eur. Juniorský medailista z MS mal byť šéfom medzinárodnej siete podvodníkov, ktorá sa v rokoch 2021 až 2023 nelegálne obohatila z peňazí talianskeho fondu obnovy od Európskej únie.

Tieto finančné prostriedky mali slúžiť ako sanácia škôd, ktoré spôsobila pandémia koronavírus. Polícia informovala, že doteraz zadržala 22 ľudí a ďalších 14 je v domácom väzení.

Zatknutiu sa nevyhla ani jeho partnerka z Ukrajiny Žanna Zozuljavová. Polícia im skonfiškovala nehnuteľnosti a aj rozsiahlu zbierku automobilov.

Nie je to prvý prešľap v podaní talianskeho lyžiara. Už v roku 2007 mal problémy so zákonom, keď ho polícia zatkla pre podozrenie z kupčenia s drogami. O dva roky neskôr čelil obvineniam z obchodovania s luxusnými autami. Neskôr priznal obvinenia a bol odsúdený na 23 mesiacov.

Alex Mair dosiahol najväčší úspech na juniorských MS v USA v roku 1989. Získal striebro v disciplíne super-G. Medzi seniormi sa už výraznejšie nepresadil a profesionálnu kariéru ukončil v roku 1996.

Gáborík o hetriku Slafkovského: Čo odkazuje našej hviezde z NHL? Zobraziť článok

Godlova dcérka Noemi je rozkošná.
Hokejový gólman má druhú dcérku: Tá je ale rozkošná! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});