Černák prepisoval klubové štatistiky: TOTO dokázal iba ako štvrtý hráč Tampy

Hokejisti Tampy Bay zvíťazili nad Bostonom 3:1 v nočnom zápase NHL a upevnili si pozíciu na prvom mieste v boji o prvú voľnú kartu vo ...
  • Zdroj: SITA/AP

Hokejisti Tampy Bay zvíťazili nad Bostonom 3:1 v nočnom zápase NHL a upevnili si pozíciu na prvom mieste v boji o prvú voľnú kartu vo Východnej konferencii. Bolo to pre nich siedme víťazstvo z uplynulých ôsmich duelov.

FOTOGALÉRIA: Erik Černák

Bruins si mohli zaistiť play off, ak by v tomto zápase získali aspoň bod. Obranca Erik Černák nastúpil v druhej obrannej dvojici s Mathewom Dumbom a do kanadského bodovania sa nezapísal, na ľade strávil 20:24 minúty.

Slovenský bek si do štatistík pripísal štyri bodyčeky. Stal sa iba štvrtým hráčom v histórii Tampy, ktorý rozdal 1000 bodyčekov. Na túto štatistiku upozornil klub na sociálnej sieti.

Zároveň je tretí Slovák, ktorý sa môže pýšiť týmto míľnikom. Pred ním je druhý Andrej Meszároš s 1 018 bodyčekmi a prvý Zdeno Chára, ktorý súperom uštedril 2 455 bodyčekov.

Útočník Nikita Kučerov uzavrel skóre gólom do práznej bránky, ktorý pre neho znamenal 124. bod v prebiehajúcej sezóne. Vďaka tomu sa vrátil na priebežné prvé miesto kanadského bodovania súťaže s tesným náskokom na Nathana MacKinnona z Colorada. Útočník Nick Paul odohral svoj 400. zápas v NHL a v 11. minúte asistoval pri úvodnom góle domácich z hokejky Mitchella Chaffeea. Do zostavy Tampy sa po jednozápasovej absencii vrátili obranca Viktor Hedman a útočník Brayden Point, ktorý sa na triumfe podieľal svojím 42. gólom v sezóne. Útočník Tampy Steven Stamkos bol proti Bostonu blízko k spečateniu svojej deviatej sezóny s minimálne 30 gólmi. Jeho presný zásah zo 47. minúty však neplatil po tom, čo hostia uspeli s trénerskou výzvou, ktorá odhalila postavenie mimo hry.

Hrivík sa takto tešil vo februári 2022 z bronzu.
Kapitán hokejovej repre sa zranil: Je ohrozená jeho účasť na MS?! Zobraziť článok

Lightning sú za uplynulých 10 zápasov najlepší tím Východnej konferencie, keď získali 17 bodov. V marci nebodovali iba v jednom z 10 stretnutí. Na pozícii prvej voľnej karty majú pred druhým Washingtonom 6-bodový náskok, Detroit, ktorý je prvý "pod čiarou," zaostáva o osem. Blesky majú zároveň reálnu šancu prebojovať sa do vyraďovacej časti cez umiestnenie v divízii, v Atlantickej majú priebežne trojbodové manko na Toronto. Hráči Bostonu nevyužili príležitosť dostať sa na prvé miesto priebežného poradia celej súťaže i Východnej konferencie. Prehrali tretí z uplynulých štyroch duelov, no naďalej sú s 99 bodmi na vrchných priečkach konferencie s prakticky istou účasťou v play off.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});