Príbeh hodný Hollywoodu: Krasokorčuliarka Stellatová-Dudeková šokovala svet

Šport ponúka pravidelne osudy, ktoré vyrážajú dych. Jedným z nich je aj príbeh Deanny Stellatovej-Dudekovej, ktorá sa v 40 (!) rokoch ...

Šport ponúka pravidelne osudy, ktoré vyrážajú dych. Jedným z nich je aj príbeh Deanny Stellatovej-Dudekovej, ktorá sa v 40 (!) rokoch stala majsterkou sveta v krasokorčuľovaní. K milovanému športu sa pritom vrátila až po 16-ročnej pauze. Pre toto všetko ten odkaz pre Hollywood.

Fotogaléria

Vždy vraj cítila, že športu neodovzdala všetko. A tak v 33 rokoch poprosila mamu, či by doma nenašla korčule. Po 16-ročnej pauze na verejnom klzisku obnovovala základy. "Byť najstaršou ženskou majsterkou sveta však nebolo cieľom. Brala som to tak, že krasokorčuľovanie je moja nedokončená práca,“ priznala Deanna, ktorá pri návrate vedela, že sólistka z nej nebude, a tak padla voľba na športové dvojice.

Na snímke hráči Slovenska pózujú pre skupinovú fotografiu pred prípravným medzištátnym zápasom na ME 2024 Nórsko - Slovensko v Osle.
Nebyť Rodáka, schytáme v Nórsku debakel: Traja hráči podali tragické výkony Zobraziť článok

Chvíľu trvalo, kým našla partnera. Ten prvý skončil zo zdravotných dôvodov, no ona skončiť nechcela a našla partnera v Kanade. Keďže sa za ním presťahovala, musela si dať ročnú pauzu pre zmenu občianstva. Prišla tak o ZOH 2022. Jej cieľom sú ZOH 2026. „Ak telo vydrží,“ do­dala.

Rekord po 101 rokoch

Doterajší rekord držala Fínka Ludowika Jakobssonová, ktorá získala párový titul v 38 rokoch, ale to bolo ešte v roku 1923!

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});