Kuzminová pokračuje v kariére: Sníva o OH 2026 so synom Jelisejom

Do mesiaca a do dňa! Presne taký čas ubehol od momentu, keď sa Anastasia Kuzminová (39) pýtala na sociálnej sieti fanúšikov, či má pokračovať ...
  • Zdroj: VŠC Dukla Banská Bystrica, ig/nastja.kuzminova

Do mesiaca a do dňa! Presne taký čas ubehol od momentu, keď sa Anastasia Kuzminová (39) pýtala na sociálnej sieti fanúšikov, či má pokračovať v kariére, do okamihu, keď podpísala novú ročnú zmluvu s Vojenským športovým centrom Dukla Banská Bystrica. Znamená to, že v novej sezóne bude súťažiť ako 40-ročná, čo je obdivuhodné.

FOTOGALÉRIA: Sníva o OH 2026 so synom Jelisejom

„Lúčim sa so sezónou s pocitom smoly. Napriek úsiliu, ktoré bolo vynaložené, sa očakávaný výsledok nedostavil. V tomto šport býva zradný. Otázka znie, či to mám vzdať a zabaliť ako nevydarený pokus, alebo začať vnímať ako výzvu a maximálne sa pripraviť na novú sezónu,“ napísala na facebook 10. marca po sezóne, v polovici ktorej sa vrátila po takmer päťročnej pauze do súťažného kolotoča.

Medzitým si Nasťa vyvetrala hlavu na lyžiach a zažehnala druhý koniec kariéry, keďže, naopak, dostala ako pravá šampiónka novú motiváciu. „Návrat mi nevyšiel, ale pochopila som, že keď chcem ísť ešte vyššie a byť konkurencieschopná, chce to dlhodobú prípravu. Preto som sa opäť upísala Dukle, kde mi na takú prípravu vytvoria podmienky,“ povedala s tým, že hneď odchádza na trojtýždňové tréningové sústredenie do Nórska.

Slovenská legendárna biatlonistka Anastasia Kuzminová.
Dôležité rozhodnutie ohľadom ďalšej kariéry: Kuzminová potešila všetkých fanúšikov! Zobraziť článok

Očakávania v novej sezóne bude mať vyššie. „Prioritou bude pomoc štafete, v ktorej chcem byť ťahúňom. Aby som to však dosiahla, musím sa zamerať na vlastnú výkonnosť,“ ozrejmila s tým, že vo výhľade má aj OH 2026, na ktorých by mohla štartovať spolu so synom Jelisejom (16), ktorý Slovensko reprezentuje v behu na lyžiach. „Je to náš spoločný cieľ a sen,“ prezradila naša najúspešnejšia olympionička histórie.

Nastine výsledky po návrate

ME: 59. v šprinte, 39. v stíhačke, 10. v mixe

MS: 16. v mixe, 61. v šprinte, 20. v štafete

SP: 85. v šprinte

Pohár IBU: 6. v šprinte

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});