Vegas zvládlo kľúčový zápas v boji o play off, Vancouver nevyužil možnosť spečatiť svoj postup

Hokejisti Vegas Golden Knights vyhrali v noci na utorok v zápase zámorskej NHL na ľade St. Louis Blues 2:1 po predĺžení.

Hokejisti Vegas Golden Knights vyhrali v noci na utorok v zápase zámorskej NHL na ľade St. Louis Blues 2:1 po predĺžení.

Fotogaléria

Domáci tak nevyužili príležitosť stiahnuť stratu na súpera v boji o druhú voľnú kartu v Západnej konferencii. Víťazný gól strelil po 49 sekundách extračasu Jonathan Marchessault.

Vegas je na Západe na ôsmom mieste s 85 bodmi a zápasom k dobru oproti St. Louis, ktoré má na konte 80 bodov. Víťazný gól v St. Louis strelil Marchessault len devätnásť sekúnd po neúspešnom trestnom strieľaní v podaní domáceho Pavla Bučneviča.

Juraj Slafkovský (vľavo) prispel jednou asistenciou k víťazstvu Montrealu na ľade Seattlu.
Slafkovský bodoval v siedmom zápase po sebe, Nemec ukončil čakanie na ďalší zápis Zobraziť článok

V druhom zápase priviedol Anže Kopitar k víťazstvu Los Angeles, ktoré vyhralo 3:2 vo Vancouveri. Kapitán hostí strelil víťazný gól na 3:1 a pri predošlom v podaní Blakea Lizotta asistoval. Jeho tím tak vyhral štvrtýkrát za sebou a hostia naopak prehrali po troch triumfoch. V prípade víťazstva si mohli ako prvý tím v tejto sezóne zaistiť miestenku v play off.

NHL:
Vancouver - Los Angeles 2:3

Góly: 13. Lafferty (Podkolzin), 58. Boeser (Q. Hughes, J. Miller) – 8. Fiala (Dubois, Arvidsson), 37. Lizotte (Spence, Kopitar), 39. Kopitar (Kempe, Byfield)

St. Louis - Vegas 1:2 pp

Góly: 55. Saad (B. Schenn, Kyrou) – 6. Dorofejev (Mantha), 61. Marchessault (W. Karlsson, Theodore)

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});