Blýska sa futbalovej Barcelone na lepšie časy? Prezident Laporta otvorene o finančnej situácii!

Futbalová Barcelona sa v aktuálnej sezóne výrazne spolieha na mladíkov. V kádri má množstvo perspektivných hráčov a prezident Joan Laporta ...
  • Zdroj: Northfoto

Futbalová Barcelona sa v aktuálnej sezóne výrazne spolieha na mladíkov. V kádri má množstvo perspektivných hráčov a prezident Joan Laporta (61) váha s ich predajom. Chce sa na nich totiž postaviť úspechy klubu. V rozhovore pre španielske médiá tiež prezradil, prečo by v tíme nechcel Erlinga Haalanda.

FOTOGALÉRIA: Joan Laporta

Zahraničné média v posledných týždňoch informovali, že by Erling Haaland mohol šokujúco zamieriť do Barcelony. Klubový prezident ale tieto slová rázne odmietol. „Nejaké pohyby v kádri nastanú, no nepredpokladám, že budú veľké. Chceme len tímových hráčov. Našou prioritou je veriť mužstvu, ktoré momentálne máme. Nechceme podpisovať niekoho, kto by mohol narušiť našu harmóniu," povedal Laporta pre Mundo Deportivo

Zmeny ale odmieta aj opačným smerom. „Pokiaľ pôjde všetko podľa nášho plánu, nebudeme musieť k takému kroku pristúpiť. Nechceme predať žiadneho veľkého hráča. Ak však chce niekto odísť, nebudeme mu brániť," priznal prezident Barcelony, ktorý sa vyjadril aj ku konkrétnym hráčom. 

​Stopér Ronald Araújo bol spájaný s odchodom do nemeckej Bundesligy, ale to podľa Laportu nie je na programe dňa. „Som presvedčený, že v klube zostane. Chcel ho Bayern, áno. Mnoho ľudí si myslí, že Barca je v ťažkej finančnej situácii, no tá sa zlepšuje," prezradil. A čo Frenkie de Jong, o ktorého údajne stojí Arsenal? „Je tu šťastný. Posledná vec, po ktorej túži, je odchod z Barcelony. Vždy vravel, že si to tu užíva. A my sme z neho nadšení. O jeho budúcnosti nemám žiadne starosti," dodal šéf katalánskeho veľkoklubu. Na záver navyše odhalil, že na stole mal astronomické čiastky za mladíka Lamineho Yamala. 

„Odmietli sme množstvo šialených ponúka na hráčov, ako je napríklad Lamine Yamal, vo výške okolo 200 miliónov eur. Veríme mu a nepotrebujeme ho predávať. Ďalšie ponuky prišlé na Baldého, Fermína, Pedriho, Gaviho. Všetci zostávajú," ubezpečil Laporta. 

Slovensko v marcovom prípravnom zápase hostilo Rakúsko.
Svetový rekord v Bratislave! Expresný gól rakúskeho reprezentanta prepísal dejiny Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});