Slovenské legendy podali v Španielsku hviezdny výkon: V bránke stál náš minister!

Legendy slovenského futbalu odohrali v španielskom meste Fuengirola exhibičné stretnutie proti legendám tamojších končín.

Legendy slovenského futbalu odohrali v španielskom meste Fuengirola exhibičné stretnutie proti legendám tamojších končín.

Fotogaléria

Na našej strane s v zostave nachádzali mená ako Antonín Panenka (75), Karol Dobiáš (76) či Ladislav Pecko (55).

Niekdajšie slovenské hviezdy si stretnutie užívali plnými dúškami, pričom celý tento zážitok si okorenili víťazstvom v pomere 3:2.

Bol pre mňa zážitok zahrať si s legendami, ktoré som ako malý chlapec sledoval v televízii,“ pochvaľoval si útočník Filip Hološko (40), ktorý mal ako najmladší z nášho výberu možnosť hrať v tíme napríklad s Vladimírom Kinderom (55), Ladislavom Peckom, Antonínom Panenkom či Karolom Dobiášom.

„Je pravda, že ja som sa narodil v roku 1984, čiže Majstrovstvá Európy 1976 si nepamätám, no určite poznám napríklad legendárnu Panenkovu penaltu, ktorou sa preslávil na celom svete. Som rád, že tu môžem byť, a že som si s nimi mohol zahrať. Je pravda, že som tu z nás najmladší a kondične som na tom asi najlepšie, takže sa odomňa čakalo, že to trochu potiahnem,“ vyjadril sa Hološko, ktorému sa v zápase napokon podarilo aj skórovať.

Craig Ramsay pokračuje pri slovenskej reprezentácii.
Nečakané rozhodnutie Ramsayho: Slovenskí mladíci zo zámoria na MS nepricestujú! Zobraziť článok

Verí vo svetlú budúcnosť

„Za stavu 0:0 som tam ale spálil čistú tutovku, kde som obišiel brankára a netrafil som do prázdnej brány,“ povedal sebakriticky. „Myslím si však, že sme hrali proti veľmi kvalitnému súperovi z Fuengiroly, čo sú majstri Španielska. Zvládli sme to a verím, že sa nám otvoria dvere k zápasom s ešte lepšími mužstvami, ako sú napríklad legendy Atlética Madrid,“ dodal bývalý útočník Slovana Bratislava.

„Myslím si, že celá akcia bola veľmi dobre zorganizovaná. Na mestskom úrade nás prijala starostka mestského úradu Fuengiroly, kde boli pozvaní aj náš minister športu pán Dušan Keketi a veľvyslanec z Madridu Juraj Tomaga,“ priblížil účasť ďalších známych mien, ktoré sa angažovali v usporiadaní exhibičného stretnutia.

„Verím, že ministerstvo športu pána Dušana Keketiho nás podporí taktiež a tým nemyslím len futbal, ale celý šport na Slovensku, a že športovci sa budú mať lepšie. Vážim si taktiež účasť pána Tomagu, je pre nás česť, že títo ľudia boli na zápase prítomní a že nás podporili,“ poďakoval sa Hološko.

Od svojho manžela je o 32 rokov mladšia.
Manželka extrénera Slovana je terčom útokov: Vyzeráš ako netvor! Zobraziť článok

Minister v bráne

Minister športu Dušan Keketi však na celom podujatí nezastával len reprezentatívnu funkciu, no aktívne sa zapojil do samotného diania na trávniku. „Cez polčas sa kopali pokutové kopy, počas ktorých bol Dušan Keketi brankárom a veľvyslanec za nás kopal. Teším sa z toho, že nás v takejto skvelej akcii podporili,“ dodal na záver 40-ročný útočník.

Pochvaľoval si aj Panenka

Celú futbalové podujatie si mimoriadne pochvaľoval aj legendárny Antonín Panenka, ktorý v roku 1976 svojou slávnou penaltou rozhodol o titule majstrov Európy pre vtedajšiu Československú Republiku. „Popravde povedané, dnešok si zaslúži jednotku s hviezdičkou. Mal som trošku strach, pretože som tu jediný z Česka, no sú to výborní športovci a majú k sebe ďaleko bližšie ako normálni ľudia,“ skonštatoval 75-ročný Panenka.

„Som šťastný, že som bol súčasťou tohto krásneho zájazdu a som pripravený na ďalšie.“ V zápase samozrejme nemohol chýbať ani jeho legendárny pokutový kop. „Moja penalta samozrejme prebehla po dohode s brankárom, pretože inak by to asi nemalo zmysel.“ povedal Panenka s úsmevom. „Som rád, že som to mohol predviesť aj priamo na španielskej pôde,“ dodal na záver.

Dárius Rusnák (vľavo) sa pustil do Dominika Hašeka (vpravo).
Rusnák to povedal na plné ústa: Názor o hráčoch z KHL a drsný odkaz Hašekovi! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});