Haaland to povedal na rovinu: Tvrdý odkaz pred zápasom so Slovenskom!

Nórsky futbalista Erling Haaland (23) si nebral servítku pred ústa. Znechutene komentoval prípravne zápasy v reprezentácii.
  • Zdroj: SITA/AP

Nórsky futbalista Erling Haaland (23) si nebral servítku pred ústa. Znechutene komentoval prípravne zápasy v reprezentácii.

Na väčšinu krajín počas aktuálneho asociačného termínu čakajú len prípravné stretnutia z povinnosti, ktoré vytrhnú futbalistov z ich klubov. Európsky šampionát je na programe až v júni, keď sa klubom na starom kontinente skončí sezóna. Počas nej však mnohí hráči nie sú dvakrát nadšení z reprezentačných povinností, čo potvrdil svojimi slovami aj hviezdny kanonier Manchestru City Erling Haaland.

„Samozrejme, že je skvelé, keď môžete hrať za svoju krajinu, no nebudem klamať. Je iné nastúpiť ďalší víkend proti Arsenalu (Manchester City čaká 31. marca ligový šláger - pozn. red.) a teraz hrať doma s Českom. Je to obrovský rozdiel,“ povedal bez servítky najlepší strelec anglickej Premier League, ktorého čaká v utorok zápas so Slovenskom.

Haaland vidí problém v nahustenom programe. „Problémom nie sú samotné zápasy, ale ich kvalita, tá ide nadol. Nemôžete čakať ani odo mňa, že budem šprintovať v každom zo 70 stretnutí cez tisíc metrov za zápas. Čo sa však dá robiť? V kalendári je čo najväčší možný počet duelov, a to je zrejme cieľ,“ povzdychol si nórsky kanonier.

Cez týždeň sa objavili správy, že na tréningu mal menšie problémy, čo však dementoval a v napätí je nepochybne aj tréner Manchestru City Pep Guardiola. Obhajca ligového titulu potrebuje Haalanda v závere sezóny fit, aj preto je otázne, či útočník vôbec nastúpi v utorok proti Slovensku v dueli, v ktorom o nič nejde. „Jediné, čo mi Pep povedal bolo, že ak sa nevrátim v poriadku, spočíta mi to,“ povedal Erling pred reprezentačnou prestávkou.

Slovenský futbalový obranca Adam Obert v drese Cagliari Calcio.
Adam Obert po premiére v repre: Splnil si sen, no spokojný nebol Zobraziť článok

Druhý zľava Christoph Baumgartner (Rakúsko), vľavo Ondrej Duda, tretí zľava Adam Obert a vpravo Martin Dúbravka (všetci Slovensko).
Obert hviezdou slovenského tímu: Kucka a Duda by sa mali nad výkonmi zamyslieť Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});