Adam Obert po premiére v repre: Splnil si sen, no spokojný nebol

Adam Obert si štartom v základnej zostave slovenskej reprezentácie splnil futbalový sen, no po prehre s Rakúskom 0:2 nemohol byť spokojný.
  • Zdroj: Instagram/adam_obert

Adam Obert si štartom v základnej zostave slovenskej reprezentácie splnil futbalový sen, no po prehre s Rakúskom 0:2 nemohol byť spokojný.

Mrzel ho najmä úvodný gól, ktorý dali hostia na Tehelnom poli už po šiestich sekundách od úvodného výkopu.

Strelil ho Christoph Baumgartner a podľa goal.com dosiahol najrýchlejší gól v medzištátnom zápase. Doterajší rekordný zápis držal nemecký reprezentant Lukas Podolski, ktorý v roku 2013 skóroval proti Ekvádoru v siedmej sekunde. "Popravde, takto skoro dostať gól, to som ešte nezažil.

Na snímke slovenskí fanúšikovia pózujú pred Riga Arénou.
Obrovská strata pre fanúšikov: Tento športový kanál na Slovensku končí! Zobraziť článok

A ešte aj prvýkrát v základe... Prehrávať už po pár sekundách, to naozaj bolí. Potom sa začína ťažšie. Pritom sme si na porade rozoberali ich rozohrávku," povedal po stretnutí.

Dvadsaťjedenročný obranca debutoval v národnom drese pred dvoma rokmi v príprave s Čile, no v sobotu sa prvýkrát predstavil v základnej zostave A-tímu. Splnil si tým svoj detský sen, no škrelo ho, že veľký míľnik v kariére sa neskončil lepším výsledkom. "Som veľmi rád za túto šancu, hrať prvýkrát v základe je splnený sen. Odmalička som sníval hrať za reprezentáciu," povedal.

Šancu od úvodnej minúty dostal aj preto, že tréner Francesco Calzona nemohol počítať s Milanom Škriniarom, Denisom Vavrom či Ľubomírom Šatkom. Aj preto nastúpila úplne nová stopérska dvojica Norbert Gyömbér - Obert. "Zranilo sa nám veľa obrancov a ja som tu preto, aby som bol vždy pripravený na všetko, čo sa stane.

Juraj Slafkovský má našliapnuté na hviezdnu kariéru.
Slafkovskému sa črtá nová zmluva: TOUTO sumou môže prepísať históriu! Zobraziť článok

S Norom sa mi hralo veľmi dobre. Predsa len, obaja hráme taliansku ligu, takže poznáme aj taktické veci. Prvýkrát sme hrali takto spolu, rozprávali sme sa a pomáhali sme si. Celkovo som sklamaný z prehry, ale hralo sa mi dobre. Len škoda tých dvoch gólov. Pre mňa ako obrancu je najlepšie čisté konto, ale snažil som sa do toho dať maximum," uviedol.

Obert verí, že slovenskí reprezentanti si z prehry zoberú aj pozitíva do ďalšej prípravy na ME: "Určite sa z tej chyby poučíme. Musíme si to pozrieť ako celý tím, zanalyzovať. Tieto prípravné zápasy sú presne na to, aby sme sa poriadne pripravili na šampionát." Či na turnaj dostane aj on, ešte nevie, no mladý obranca je šťastný za každú šancu v národnom tíme.

"Nebral som to ako boj o miestenky. Ja som proste rád, že tu môžem byť a keď príde šanca, snažím sa ju využiť na sto percent," dodal.

Prvý gól Rakúska zaznamenal Christoph Baumgartner, druhý strelil Andreas Weimann.
Slovenská repre podľahla Rakúsku: Súper nás načal expresne rýchlym gólom! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});