Neapol sa dohodol s trénerským esom: Môže Calzona baliť?

Taliansky tréner Francesco Calzona to má podľa všetkého v Neapole definitívne spočítané a po sezóne môže baliť kufre. Vedenie Neapola ...
  • Zdroj: SITA/AP

Taliansky tréner Francesco Calzona to má podľa všetkého v Neapole definitívne spočítané a po sezóne môže baliť kufre. Vedenie Neapola sa už malo dohodnúť na podmienkach s jeho hviezdnym krajanom Antoniom Contem.

FOTOGALÉRIA: Francesco Calzona

Dilema vyriešená! Aspoň z pohľadu slovenského zväzu určite. Tréner Francesco Calzona po tejto sezóne skončí na lavičke SSC Neapol, informuje o tom RAI Sport. Vedenie účastníka talianskej Serie A sa dohodlo na podmienkach spolupráce s trénerským esom Antoniom Contem, ktorý má v lete prevziať taktovku tímu, dres ktorého oblieka aj Stanislav Lobotka.

Spomínaný zdroj uvádza, že 54-ročný Conte sa dohodol s Neapolom na trojročnom kontrakte s platom 6,5 milióna eur na sezónu. Conte súhlasil aj s prestupovou stratégiou, ktorú má Neapol a to s menším počtom špecifických podpisov nových posíl. Conte považuje súčasný káder Neapola za kvalitný, podľa jeho názoru tím potrebuje najmä mentálny reštart.

Calzona Valjenta nepostavil ani na minútu!
Calzona má v Neapole veľký problém: Všetku zodpovednosť beriem na seba! Zobraziť článok

Antonio Conte v minulosti viedol taliansku reprezentáciu a na klubovej úrovni Juventus Turín, Inter Miláno, Chelsea Londýn a naposledy Tottenham Hotspur, na lavičke ktorého skončil v roku 2023. Talian patrí medzi najúspešnejších trénerov, nazbieral osem titulov (päť na lavičke Juventusu, jeden s Interom a dva s Chelsea).

Francesco Calzona sa dohodol s Neapolom na spolupráci do konca tejto sezóny. V prípade dobrých výsledkov by vedenie uvažovalo o predĺžení spolupráce, ale tie sa nedostavili. Neapol sa trápi, z posledných siedmich zápasov vyhral jediný. V osemfinále Ligy majstrov vypadol s Barcelonou a v talianskej lige je ôsmy s trojbodovým mankom na pohárovú Európu. Calzona vedie slovenskú reprezentáciu, s ktorou sa predstaví na EURO 2024 v Nemecku.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});